Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Dette er vår nye normale hverdag

Innhold

Dette er vår nye normale hverdag

26.09.2021

Endelig er vi tilbake til en tilnærmet normal hverdag etter halvannet år med korona. Dette betyr den nye hverdagen for deg.

Fra 25. september 2021 kl 16.00 er Norge tilbake til en "normal hverdag med økt beredskap". På regjeringens nettsider kan du lese mer om hva dette innebærer. De aller fleste koronaregler er opphevet og det er heller ikke behov for særskilte regler for Sarpsborg gjennom en lokal forskrift.

I tiden framover er det veldig viktig at alle følger de generelle smittevernrådene. 

Her kan du lese hva du skal gjøre hvis du får luftveispsymptomer som feber, hoste, sår hals eller nedsatt allmenntilstand. Det aller viktigste er at du holder deg hjemme straks du får de første tegnene på akutt luftveisinfeksjon. Du er mest smittsom de første dagene med symptomer.

Hvis du blir smittet av korona har du plikt til å holde deg i isolasjon. Mens kommunens smittesporere vil følge opp din husstand og andre av dine nærmeste nærkontakter, står du selv ansvarlig for å fortelle de andre nærkontaktene at de må være ekstra oppmerksomme på symptomer en tid framover. Her kan du lese hvilke regler og råd som gjelder for deg som er smittet og for alle nærkontaktene.