Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Drop-in vaksinasjon i helgen for de som er 65 år eller eldre

Innhold

Vaksinasjonssenteret ved Quality Hotel

Drop-in vaksinasjon i helgen for de som er 65 år eller eldre

03.11.2021

Er du 65 år eller eldre og tok du andre dose koronavaksine før 14. mai? Da kan du komme innom vaksinasjonssenteret i helgen og få satt den tredje dosen.

  • Tid: Lørdag og søndag denne uken (6. og 7. november 2021) fra klokken 08.00-15.00
  • Sted: Quality Hotel, Grålum. Inngang bak i konferansedelen.

Vaksinen er gratis. Husk legitimasjon.

Drop-in 

- Vi har sendt tilbud til mange av de som er 65 år og eldre om å ta tredje dose med koronavaksine denne uka, men det er ikke alle vi har fått tak i. Derfor tilbyr vi nå drop-in i helgen, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal

Det vil si at alle som er 65 år og eldre og som tok andre dose med koronavaksine før 14. mai, kan komme innom vaksinasjonssenteret i helgen. Du trenger ikke bestille time eller bekrefte noe som helst. Bare kom!

Vet du ikke når du tok dose 2, kan du logge inn på helsenorge og se tidspunktet på koronasertifikatet. De som tok dose 2 - 14. mai eller senere og er 65 år eller eldre, vil få tilbud senere. Vi setter opp nye vaksinasjonsdager og de får sms når det er deres tur.

Viktig med en tredje dose

Det er svært viktig at de som er 65 år eller eldre også tar den tredje dosen med koronavaksine. Kommuneoverlegen håper alle vil ta imot dette tilbudet.

- Med en tredje dose, såkalt oppfriskningsdose, vil man være bedre beskyttet mot koronaviruset og risikoen for alvorlig sykdom reduseres dermed. Det er derfor veldig viktig at alle i målgruppen tar vaksinen. På den måten beskytter man ikke bare seg selv, men man beskytter også de rundt seg, legger Iqbal til.

Influensavaksine

Det vil også være vaksinasjon mot influensa ved vaksinasjonssenteret. Er du 65 år eller eldre, er det bare å komme innom for å få den også. Husk at det må gå minst en uke mellom influensavaksinen og 3. dose med koronavaksine. Vaksinen er gratis.

Dose 1 og 2 kronavaksine

Har du ikke tatt dose 1 og 2 med koronavaksine, så er det bare å komme til vaksinasjonssenteret ved Quality i helgen. Dette gjelder for alle aldersgrupper som anbefales koronavaksinen. Vaksinen er gratis.

Se film om hvilke vaksiner du som er 65 år og eldre bør ta i høst