Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Nye reiseråd og egen telefon

Innhold

Nye reiseråd og egen telefon

09.03.2020

Nye strengere reiseråd sier at alle som har vært i område med vedvarende spredning av koronavirus skal i hjemmekarantene i 14 dager selv om de føler seg friske. Det er også opprettet et eget telefonnummer til de i Sarpsborg som mistenker at de er syke av koronaviruset.

Sarpsborg kommune følger rådene fra sentrale helsemyndigheter for å hindre spredning av koronaviruset. Helsemyndighetene har nå skjerpet reiserådene.

De nye reiserådene sier at alle som kommer til Norge etter å ha oppholdt seg i et område med vedvarende spredning skal holde seg hjemme i 14 dager. Dette er uavhengig av om du har symptoner på luftveisinfeksjon eller ikke. Samtidig er området for vedvarende spredning endret til å gjelde hele Italia nord for Roma. Siden oversikten over utsatte områder endres raskt, anbefaler vi deg å følge utviklingen på Folkehelseinstituttes hjemmesider.

Sarpsborg kommune har opprettet en egen koronatelefon med nummer 902 62 442 (merk at dette er nytt mandag ettermiddag). Dette nummeret kan du ringe hvis du har mistanke om at du er syk på grunn av smitte av koronaviruset. Nummeret er betjent 08.00-23.00. Det er viktig at dette telefonnummeret kun blir brukt i tilfeller der det er mistanke om smitte.

Har du generelle spørsmål om korona, smittefare, reiseråd eller lignende, får du hjelp på den nasjonale korona-telefonen på nummer 815 55 015. Du finner alltid oppdatert informasjon på hjemmesidene til helsenorge og på Sarpsborg kommunes hjemmeside eller Facebook-side.

Hvis du trenger helsehjelp grunnet annen sykdom, kontakter du din fastlege eller legevakta på telefon 116 117 utenfor fastlegens åpningstid. Er du alvorlig syk, ring 113.

Se også: Informasjon og råd om koronavirus