Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Elev smittet med korona

Innhold

Elev smittet med korona

31.08.2020

En elev ved Sandesundsveien barneskole har fått påvist koronasmitte. Det er kartlagt hvilke elever som er nærkontakter. Disse samt fem ansatte må i karantene. Foreldre til alle de berørte elevene er allerede blitt kontaktet.

Den aktuelle eleven ble testet søndag. Eleven er nærkontakt til en annen kjent smittet. Testresultatet kom mandag ettermiddag. Vedkommende er isolert hjemme og er i god form. Eleven har vært hjemme i noen dager, og har ikke vært på skolen med symptomer.

Det er 22 barn som må i karantene i 10 dager fra den dagen de sist var i kontakt med eleven som har testet positivt. Barna behøver ikke testes hvis ikke de har symptomer. Foreldrene til alle de berørte elevene er kontaktet.

Har fått beskjed

- I løpet av mandag kveld har vi kontaktet foreldre og foresatte til alle elevene på skolens 3. trinn. De som er nærkontakter har fått beskjed om at de må være i karantene, men vi har også gitt informasjon om situasjonen til alle andre på trinnet, sier rektor ved Sandesundsveien barneskole, Knut Raknerud Olsen.

Er det foresatte som er usikre eller har spørsmål, er skolens kontortelefon 69 11 60 30 bemannet ut kvelden, og fra kl. 7.30 i morgen tidlig.

Det er fem voksne nærkontakter på skolen. Disse må også i karantene. Disse er varslet, og blir testet.

Hjemmeundervisning

På grunn av at så mange lærere må i karantene, vil det aktuelle trinnet få hjemmeundervisning denne uka. Foreldre og foresatte til disse elevene er også varslet på telefon mandag kveld.

- Skolen har fulgt anbefalte smitteverntiltak. Vi vurderer smitterisikoen som begrenset, men når vi ikke kan utelukke smitte er det nødvendig at de som er nærkontakter er i karantene, sier kommuneoverlege Karianne Bergman.