Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Færre i karantene

Innhold

Færre i karantene

16.09.2020

Etter utvidet smittesporing er antallet elever i karantene ved Kruseløkka ungdomsskole redusert fra 178 til 34. Likevel: For noen elever innebærer det at de må utsette konfirmasjonen.

Det var da en elev ble bekreftet smittet med koronaviruset 11. september at hele 10. klassetrinn på Kruseløkka ungdomsskole ble satt i karantene, sammen med syv lærere.

Det var en uoversiktlig situasjon og stor usikkerhet rundt hvilke elever som måtte anses som nærkontakter og dermed settes i karantene. De siste dagene har skolen, sammen med kommuneoverlegene, drevet en utvidet smittesporing, blant annet fordi mange av de berørte elevene etter planen skal konfirmeres førstkommende helg. Konfirmasjonene skulle opprinnelig vært gjennomført i våres, men måtte da utsettes på grunn av koronapandemien.

-Vi synes det er fryktelig leit at mange elever sto i fare for å måtte utsette konfirmasjonen enda en gang på grunn av karantene. Derfor har skolen, skoleledelsen og kommuneoverlegene jobbet intensivt med å kartlegge smittesituasjonen ved skolen ytterligere, forteller direktør oppvekst Erik Bråthen.

Den utvidede smittesporingen har ført til at antallet elever i karantene er redusert fra 178 til 34. Antallet lærere er redusert fra syv til fem. For alle disse er karantenetiden utvidet fra lørdag til og med søndag.

-Med dette har vi sørget for at mange elever likevel kan få gjennomført konfirmasjonen som planlagt førstkommende helg. Det er vi veldig glade for. Likevel er det slik at karantenen for de resterende 34 fører til at 13 konfirmasjoner dessverre må utsettes enda en gang. Vi har gjort det som står i vår makt, men hensynet til liv og helse må settes først. Det ber vi om forståelse for, sier Erik Bråthen.

Det vil bli hjemmeundervisning for hele 10. klassetrinn ut denne uka.

Da smitteutbruddet var på sitt verste var godt over 1000 barn og unge i karantene. Nå er det kun de nevnte elevene og lærerne på Kruseløkka og 46 elever og 12 ansatte ved Borg videregående skole som er i karantene. De tre siste dagene er det kun meldt om ett nytt smittetilfelle i Sarpsborg.