Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Fastlege smittet

Innhold

Fastlege smittet

17.01.2021

Torget legesenter i Sarpsborg må stenge etter at en av legene der er smittet av korona. Alle pasienter som har hatt nærkontakt med legen onsdag, torsdag og fredag sist uke er allerede kontaktet.

Søndag ble det bekreftet at en fastlege i Sarpsborg har testet positivt for korona. Vedkommende er en av fem leger ved Torget legesenter i Sarpsborg. Kommuneoverlegene i Fredrikstad og Sarpsborg samarbeider om smittesporingen.

Kommuneoverlege Ole Thime i Sarpsborg forteller at det er 36 pasienter som har hatt personlig kontakt med fastlegen i smitteførende periode, det vil si onsdag 13., torsdag 14. og fredag 15. januar. 

-Legen har god oversikt over sine pasienter og vi har kontaktdata på alle. I løpet av søndag kveld kom smittesporerne i Sarpsborg i kontakt med alle pasientene bosatt i Sarpsborg. De fikk da beskjed om at de må i karantene og hvordan de skal forholde seg til testing, sier Ole Thime.

De fire øvrige legene ved legekontoret er satt i karantene, sammen med de fire legesekretærene. Det betyr at Torget legesenter må holde stengt fra og med mandag 18. januar. Om noen av legekontorets pasienter har behov for øyeblikkelig hjelp når det er stengt, kan de ta kontakt med legevakta.