Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Flere vaksinedoser til Sarpsborg

Innhold

Flere vaksinedoser til Sarpsborg

12.05.2021

I dag bestemte regjeringen at Sarpsborg skal få enda flere vaksinedoser framover. -Hvis det skjer vil det ha mye å si for vaksinasjonsprogrammet vårt, sier helsesjef Øivind Werner Johansen.

Det var flere vaksinenyheter som regjeringen la fram på sin pressekonferanse onsdag kveld: 

  • Unge skal få tilbud om vaksine tidligere enn først antatt. Aldersgruppen 18-24 år og aldersgruppen 40-44 år skal vaksineres samtidig. Etter dem kommer aldersgruppen 25-39 år, som da vil være de siste som får tilbud om første dose
  • Ingen nye yrkesgrupper vil prioriteres i vaksinekøen
  • Regjeringen dropper AstraZeneca-vaksinen helt, mens Johnson & Johnson-vaksinen fortsatt er på pause
  • Johnson & Johnson-vaksinen vil bli tilbudt som en frivillig vaksine
  • Geografisk omfordeling av vaksiner: 24 kommuner på Østlandet, som har hatt et høyt smittetrykk over tid, skal få 60 til 80 prosent flere vaksiner.

-Vil bety mye for oss

Sarpsborg er fra før tildelt 20% flere vaksinedoser på grunn av mye smitte. Nå er Sarpsborg også blant de 24 kommunene på Østlandet som er tiltenkt enda flere vaksiner fremover. Det samme er de andre Østfold-byene.

Regjeringen signaliserer en økning på 60% til 80% flere vaksinedoser. De siste seks ukene har Sarpsborg mottatt i snitt rundt 3000 doser ukentlig om vi regner både dose 1 og 2. De nye signalene kan derfor bety at Sarpsborg de neste ukene kan motta mellom 4800 (60% økning) og 5400 (80% økning) doser ukentlig.

-Dette er gledelig. Selv om smittetallene har vært lave de siste par ukene, har Sarpsborg i lang tid vært en av de hardest rammede kommunene i Norge. En betydelig økning av vaksinedosene framover vil ha mye å si for oss og vårt vaksinasjonsprogram, sier helsesjef Øivind Werner Johansen.

-Det kommer stadig nye endringer og overraskelser i vaksinasjonen, så vi må ta et lite forbehold om at vi faktisk får en slik økning som regjeringen nå signaliserer. Jeg har tidligere antydet at vi vil være ferdig med å vaksinere alle sarpinger over 18 år i løpet av juni måned. Hvis det viser seg at vi faktisk får så mange flere doser hver uke, vil vi kunne bli ferdige med første dose litt tidligere. Vårt vaksinasjonssenter vil ha mer enn nok kapasitet til å håndtere en slik økning, sier helsesjefen.