Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Flytter vaksinasjonen til helsehuset 6. september

Innhold

Flytter vaksinasjonen til helsehuset 6. september

26.08.2021

Alle over 18 år har nå fått mulighet til å få dose 2, og fredag 27.8 vaksineres 16 og 17-åringer. 6. september flytter vaksinasjonen til helsehuset.

Dermed er den store massevaksinasjonen mot korona nå over i Sarpsborg. Det er svært gledelig at vi nå har fått vaksinert mange innbyggere.

Har du ikke fått tatt vaksine, kan du bestille tid ved å ringe vaksinetelefonen på telefonnummer 69 10 82 08 (mandag til fredag fra klokken 09.00-15.00)

Dette er planen videre:

  • Torsdag 26.8 har alle sarpinger over 18 år fått mulighet til å få dose 2
  • Fredag 27.8 vaksineres 16 og 17-åringer ved vaksinasjonssenteret ved Quality hotel
  • Til uka vaksineres de som av en eller annen grunn ikke har fått tatt vaksine før og noen dose 2 vaksiner - også dette skjer ved vaksinasjonssenteret ved Quality hotel
  • Fra 6. september er vaksinasjonen ved helsehuset i Sarpsborg. De som til da ikke har fått tatt vaksine, kan ringe vaksinetelefonen for å bestille tid til vaksinasjon. 
  • 29. oktober får 16- og 17-åringene dose 2 på Quality hotell

Takker sarpingene

Nå settes de siste vaksinedosene ved Quality hotel for denne gang, men kommunen har mulighet til å åpne det opp igjen, dersom det skulle bli behov senere. Det er allerede bestemt at 16 og 17-åringene skal få dose 2 ved Quality hotel, men bort sett fra det – vil vaksinasjonen bli ved helsehuset fra 6. september.

- Vi må virkelig få takke sarpingene nå. Det har vært en enorm oppslutning rundt vaksinasjonen, sier helsesjef Øivind W. Johansen.

Hele 92 prosent av de som har fått tilbud, har fått dose 1. Nå er vi straks i mål med dose 2 til alle som har fått dose 1. For de som har gjennomgått korona, ca 3000 sarpinger, er det tilstrekkelig med 1 dose.

- Det betyr at vi har fått god beskyttelse i samfunnet. Dette ser vi også effekten av. Selv om vi har en del smittetilfeller, har vi ikke hatt de store utbruddene. Og de som blir smittet og er vaksinert, får som regel et mildt forløp. Det er svært gledelig å registrere, sier helsesjefen.

Helsesjefen understreker at selv om vi nå har god beskyttelse i Sarpsborg, må vi ikke glemme at vi fortsatt er i en pandemi.

- Vi har en del smittetilfeller nå, så det er viktig at vi fortsatt vasker hendene godt, holder avstand og tester oss hvis vi er syke.

Om vaksinasjonen ved helsehuset

  • Flytter til helsehuset 6. september
  • Inngang på baksiden av helsehuset, følg skilting
  • Om man ikke har fått tatt vaksine, og ønsker å ta den – ring vaksinetelefonen for å bestille tid