Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Følger med til trinn 3

Innhold

Følger med til trinn 3

18.06.2021 av Pål Nilsen

Sarpsborg følger de nasjonale tiltakene og går dermed over til trinn 3 i regjeringens gjenåpningsplan. -Pandemien er ikke over, men dette er et nytt skritt mot en mer normal hverdag, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Siden den lite hyggelige rekorden med 263 smittede i Sarpsborg i uke 11, har tallene gått nedover uke for uke. De siste par ukene har Sarpsborg hatt svært få smittetilfeller og er på risikonivå 1 av 5, det vil si det laveste nivået. Fra og med 11. juni gikk Sarpsborg over til de nasjonale reglene uten lokale råd eller regler, for første gang siden starten av november.

-Gledelig lite smitte

Klokka 13 i dag hadde regjeringen pressekonferanse der de kunngjorde at neste trinn i gjenåpningsplanen trer i kraft fra i dag. Med dette går tiltakene over til trinn 3. Her kan du lese hvilke tiltak som gjelder i de ulike trinnene. 

-Det er veldig gledelig at vi har hatt lite smitte de siste ukene. Om to uker vil alle over 18 år i Sarpsborg og som ønsker det, ha fått første dose med koronavaksine. Derfor er det helt naturlig at Sarpsborg følger de nasjonale tiltakene over til trinn 3, sier kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman.

Lettelser i trinn 3

Dette innebærer blant annet at det vil åpne ytterligere for idretts- og fritidsaktiviteter både for barn og unge. I tillegg øker antallet deltakere på ulike typer arrangementer. Fra 5. juli frarådes nordmenn ikke lenger å reise til EU-landene, Storbritannia og Sveits og kravet til karantenehotell vil i stor grad falle bort ved tilbakekomst til Norge fra disse landene. Du kan lese mer detaljer om reglene i regjeringens pressemelding. 

Så snart alle detaljene i de nye tiltakene er klare, vil du kunne få tilgang til dem fra Sarpsborg kommunes hjemmeside.

-Det er flott å oppleve at vi her i Sarpsborg har klart å slå ned smitten og at vi nå har hatt lave smittetall de siste ukene. Alle sarpinger fortjener en stor takk for at vi har klart dette sammen, slik at vi nå kan gå over til trinn 3 uten lokale begrensninger, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

-Pandemien er ikke over

Både ordføreren og kommuneoverlegen passer på å minne om at pandemien ikke er over:

-De siste dagene har vi sett utbrudd av deltaviruset, tidligere kalt den indiske varianten, i kommuner i Østfold og ikke minst i Færder kommune der over 50 personer ble smittet på kort tid etter et arrangement. Derfor er det viktig å huske på de generelle smittevernreglene om god håndhygiene, holde avstand og bli hjemme og teste deg hvis du blir syk