Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Stor aktivitet i påsken

Innhold

Stor aktivitet i påsken

26.03.2021

Det blir full aktivitet både på testsenteret og vaksinasjonssenteret på skjærtorsdag.

For noen starter påskeferien allerede nå i ettermiddag, mens andre ikke har fri før ut i neste uke. Felles for oss alle er at også denne påsken blir preget av koronapandemien.

I Sarpsborg kommune vil det være mye aktivitet gjennom hele påsken. Koronatestsenteret vil ha full aktivitet gjennom hele påsken. På koronatelefonen vil det være ordinær åpningstid (08.00-19.00) mandag til og med skjærtorsdag, samt på 2. påskedag, og mellom 09.30 og 16.30 på de øvrige helgedagene. 

-Det vedvarende høye smittetrykket gjør at vi må belage oss på mye aktivitet i påsken. Vi frykter at vi vil havne for langt bakpå om vi hadde hatt helgebemanning mer enn fra fredag til søndag i påskeuka, sier teamleder Benedicte Braathe.

Også på vaksinasjonssenteret vil det være full aktivitet tirsdag, onsdag og torsdag neste uke. Over 1700 doser skal settes. Det er ikke endelig avklart hvor mange vaksinedoser Sarpsborg vil få i uke 14, men det planlegges for vaksinasjon fra tirsdag til fredag den uka. 

-Vi vaksinerer nå innbyggere mellom 65 og 74 år i tillegg til personer med særlig risiko for alvorlig sykdom. Er du blant disse og ennå ikke vaksinert, må du være klar over at du kan få selve innkallingen til vaksinasjon i påsken. Da er det viktig at du bekrefter timen via SMS med en gang. Be om hjelp fra familie eller venner om du trenger det, sier prosjektleder Per Bjørnar Wiig.

Dette er ekstra viktig siden servicetorgets telefon er stengt hele påskehelgen. De øvrige dagene er telefonen åpen mellom 09.00 og 14.00 mandag og tirsdag og mellom 09.00 og 12.00 onsdag.

Se også denne siden som beskriver åpningstider og kontaktinformasjon til ulike tilbud og hjelpetilbud for barn, unge, familier og andre i påsken.