Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Første korona-tilfellet påvist

Innhold

Øivind W. Johansen

Første korona-tilfellet påvist

09.03.2020 av Pål Nilsen

En person, bosatt i Sarpsborg, har testet positivt på korona-smitte. Dette er det første tilfelle av korona-smitte som er påvist i Sarpsborg.

-Det er ikke uventet at vi nå har fått et bekreftet smitte-tilfelle av koronaviruset i Sarpsborg, sier fungerende direktør helse og velferd Øyvind Werner Johansen. -Tallene over antall smittetilfeller i Norge øker mye hver dag og vi har derfor vært forberedt på en slik utvikling.

Har milde plager

Kommuneoverlege Hilde Skyvulstad sier at personen som nå er bekreftet smittet, har milde plager og har det bra etter forholdene. Vedkommende kom lørdag hjem fra en tur til Østerrike. Søndag fikk personen feber og tok kontakt med Legevakta, som tok test samme dag. Mandag ettermiddag kom beskjeden om at testen viste at vedkommende er smittet av koronaviruset.

Personen er isolert i hjemmet. Personens nære kontakter i Sarpsborg er kontaktet og er nå i hjemmekarantene. Kommunen følger fremgangsmåten som er utarbeidet av Folkehelseinstituttet som blant annet innebærer å spore opp aktuelle personer som har vært i nærheten av den smittede personen fra dagen før vedkommende fikk symptomer.

Trygger befolkningen

Fungerende direktør Øivind Werner Johansen er opptatt av å trygge befolkningen. -Omstendighetene rundt dette tilfellet gjør det lite sannsynlig at smitten har spredt seg til andre i Sarpsborg. Det er også viktig å si at de aller fleste som er smittet i Norge har milde symptomer som går over av seg selv. Når helsemyndighetene likevel tar i bruk kraftige virkemidler er det for å hindre at mange blir smittet på en gang. Da vil helsetjenesten kunne hjelpe de som blir syke på en best mulig måte.

Sarpsborg kommune følger rådene fra de sentrale helsemyndighetene. På bakgrunn av denne hendelsen er det ingen grunn til å stenge skoler eller barnehager eller legge ned forbud mot store arrangementer. Slike tiltak er noe som vurderes fortløpende og avhenger av den generelle utviklingen.

Informasjon

Har du spørsmål om korona, smittefare eller søker reiseråd, får du all nødvendig informasjon på helsenorge.no. Du kan også ringe den sentrale korona-telefonen på 815 55 015. Hvis du mistenker at du er smittet, kan du ringe Sarpsborg kommunes korona-telefon på 902 62 442. For øvrig kan du følge utviklingen i Sarpsborg på kommunens hjemmeside og Facebook-side.

Se også: Informasjon og råd om koronavirus