Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Fortsatt mange smittede

Innhold

Fortsatt mange smittede

05.09.2020

Så langt i dag er det registrert 15 nye smittetilfeller i Sarpsborg og 20 i Fredrikstad. Det er det høyeste antall smittede på ett døgn noensinne i Sarpsborg.

Kommuneoverlege Siri Brelin i Sarpsborg kommune melder ved 19-tiden lørdag om 15 nye tilfeller av koronasmitte i Sarpsborg. Helt siden koronapandemien startet, har det aldri vært så mange smittetilfeller på ett døgn i Sarpsborg. I Fredrikstad meldes det om 20 nye tilfeller.

-Vi er ennå ikke ferdige med smittesporingen, men så langt tyder alt på at de aller fleste nye tilfeller kan sees i sammenheng med det store utbruddet som pågår. Det positive med det er at det ikke ser ut til at smitten har spredt seg utenfor miljøet. Derfor mener vi fortsatt å ha en viss kontroll på utbruddet, sier kommuneoverlegen.

Med dagens tall nærmer det seg 200 smittede som kan knyttes til den religiøse feiringen i trossamfunnet Al-Ghadirs lokaler i Skjeberg. Rundt 1100 personer ved skoler, barnehager og helseinstitusjoner i Sarpsborg og Fredrikstad er satt i karantene på grunn av utbruddet. Det er ventet at det vil komme nye karantenesituasjoner etter dagens testresultater, men detaljene rundt dette er ennå ikke klare.