Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Glad for gjenåpning

Innhold

Glad for gjenåpning

07.05.2020 av Pål Nilsen

Ordfører Sindre Martinsen-Evje er glad for at regjeringen nå har lagt planer for en gjenåpning av samfunnet, som blant annet innebærer at alle skal tilbake på skolen. Mer informasjon om hvordan gjenåpningen vil skje i Sarpsborg kommer fredag ettermiddag.

Regjeringen la torsdag kveld fram sin plan for gjenåpningen av samfunnet etter korona-pandemien. Gjenåpningen skal skje i fire steg, fra i dag og fram til 15. juni. Du kan lese hele planen på regjeringens nettside.

Alle tilbake på skolen

For Sarpsborg kommune er det særlig gjenåpning av skolene som nå står for tur. I løpet av neste uke skal alle barn i grunnskolen komme tilbake på skolen. Samtidig skal elevene i 1. til 4. klassetrinn ha et fortsatt heltidstilbud på skolen.

Direktør oppvekst Erik Bråthen sier at det vil kreve mye planlegging når alle elevene nå skal tilbake på skolen. I morgen ettermiddag vil det komme konkret informasjon om hvilke skoler som åpner når og hvordan undervisningen vil bli.

-Vi vil trolig ikke klare å åpne skolene for alle allerede fra mandag. Vi må også bruke litt tid på å finne ut hvordan undervisningen vil bli og om det er mulig med oppmøte på skolen hver dag. De viktigste tingene vil vi kunne svare på fredag ettermiddag, sier oppvekstdirektør Erik Bråthen.

-Svært gledelig

Ordfører Sindre Martinsen-Evje er glad for gjenåpningen: -Dugnaden har fungert og vi har fått kontroll på smitten. Det er svært gledelig at vi nå har blitt presentert for en plan som innebærer at samfunnet åpnes opp før sommeren. Jeg er spesielt glad for at grunnskolene nå igjen skal være åpne for alle og at det blir muligheter for organisert idrett. Det betyr veldig mye, særlig for våre barn og unge, sier Martinsen-Evje.

-Hvis vi alle er like flinke i fortsettelsen, vil dette gå bra og vi kan se fram imot en deilig sommer. Det er viktig å huske på at pandemien ikke er over og at alle må følge reglene for avstand til andre og ha god hånd- og hostehygiene. Nå må vi fortsette å hjelpe hverandre, så skal vi i kommunen gjøre det vi kan for at vi kommer tilbake til en mer normal situasjon så fort som mulig, sier ordføreren.

Mer informasjon fredag

Regjeringens planer innebærer blant annet at gruppestørrelsen nå endres fra 5 til 20 personer. Karantenetiden kortes ned fra 14 til 10 dager. Det er nå også mulig å åpne idrettshaller igjen, men det er usikkert når dette lar seg gjøre i Sarpsborg. Når flere skolebygg nå skal gjenåpnes vil presset på renholdstjenesten øke ytterligere, og da er det ikke sikkert idrettshallene kan prioriteres. I morgen fredag er det møte mellom kommunen og Idrettsrådet der dette er en av tingene som skal diskuteres.

Fredag ettermiddag kommer Sarpsborg kommune med mer informasjon om hvordan gjenåpningen skal skje lokalt. Følg med på kommunens hjemmeside eller Facebook-side.