Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>God tur, men følg skiltene

Innhold

God tur, men følg skiltene

27.03.2020 av Pål Nilsen / Video: Ole Christian Foss

En ny helg står for døra, og mulighetene er mange for å få frisk luft. Men husk rådene om god håndhygiene, hold avstand til andre og unngå grupper på flere enn fem personer. Nå har kommunen satt opp skilt på de mest besøkte plassene og kommer med flotte turtips.

Aage Rishøi er en av ildsjelene bak utsiktstårnet på Appelsintoppen, som er en av distriktets mest besøkte utfartssteder. Med vårsola og varmen vil nok mange nyte utsikten herfra selv under korona-krisen.

-Jeg er glad i naturen og i frisk luft, og jeg setter pris på at sarpingene bruker friluftsområdene kommunen kan by på. Men nå er det også viktig å minne om at vi alle må ta særskilte hensyn, sier Aage Rishøi.

Saken fortsetter under videoen:

 

Følg rådene!

Han viser fram et av skiltene som kommunen nå har satt opp ved utsiktstårnet. Her kommer kommunen med tre klare råd for turen:

  1. Hold avstand til andre – minst 1 meter utendørs
  2. Unngå grupper på flere enn fem personer
  3. Ta hensyn til andre – og hverandre

Følg også rådene om god hånd- og hostehygiene, så vil du trygt kunne ta turen ut i skog og mark.

Skilt

Lignende skilt som ved Appelsintoppen vil du nå også finne på en del andre populære turdestinasjoner. Kommunen har også satt opp skilt på enkelte fotballbaner og ballbinger og andre steder der folkegrupper samles til vanlig. -Med dette vil vi minne alle på å ta hensyn for å redusere smittefaren. Vi ber innstendig om at rådene følges, sier helsesjef Øivind Werner Johansen.

Om du likevel skulle komme over større grupper som ikke følger rådene, kan du kontakte politiet på telefon 02800.

Her kan du selv laste ned og skrive ut plakater, om du ønsker å hjelpe oss å spre budskapet.
PLAKAT: unngå smitte_plakat_Sarpsborg.pdf

Det er viktig å huske at plakatene skal være til oppslag på offentlige steder, ikke private. De tåler også vær og vind bedre, dersom de lamineres. Takk!

Tips til fine turer

Skal du ut på tur i helgen og har lyst til å besøke et nytt sted? På denne siden får du tips om en lang rekke flotte turer i Sarpsborg.