Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Gode råd for helgen

Innhold

Gode råd for helgen

20.03.2020 av Pål Nilsen

- Husk god hånd- og hostehygiene og hold god avstand til andre! Det er det klare rådet til helsesjefen når vi nå går inn i helgen.

Helsesjef Øivind Werner Johansen understreker alvoret i situasjonen: -Vi ser stadig flere tilfeller av korona-smitte i Sarpsborg. Det er derfor ingen grunn til å puste ut og tro at det verste er over.

Det er meldt pent vær i helgen og våren er i anmarsj. Og helsesjefen oppfordrer til frisk luft og mosjon. -Det er ikke noe i veien for å gå ut, så lenge du holder deg til rådene som reduserer smittefaren.

Saken fortsetter under videoen:

Nye kriterier for testing

Folkehelseinstituttet har nå kommet med oppdaterte kriterier for hvem som skal testes for korona-smitte. Utgangspunktet er akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller kortpustethet. Nå er også personer over 65 år med underliggende, kronisk sykdom prioritert for testing. Underliggende kronisk sykdom er hjerte/karsykdom, diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og høyt blodtrykk.

-Personer som har lettere symptomer skal ikke testes, sier helsesjefen. -Har du litt vondt i halsen eller er forkjølet, skal du ikke testes. Da har du etter all sannsynlighet ikke korona-smitte. Men for sikkerhets skyld skal du holde deg hjemme mens du er syk og en dag etter at du er kvitt symptomene.

SMS-varsling

Sarpsborg kommune har investert i et varslingssystem som gjør det mulig å sende SMS-meldinger til alle over 16 år som er registrert bosatt i Sarpsborg. På denne måten kan kommunen varsle sine innbyggere om viktige hendelser. Det vil også bli brukt i forbindelse med korona-pandemien. Alle innbyggere må forholde seg til de rådene som gis i disse varslene.

Et første varsel blir sendt på kvelden fredag 20. mars. Avsender av meldingen vil være SARPKOMMUNE. Hvis du ikke har mobil, vil meldingen komme som en automatisk telefonoppringning til fasttelefon.

Fikk du ikke varsel? Les hvordan vi varsler og hvordan du kan endre dine kontaktopplysninger her: varslemeg.no