Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Håper på mildere tiltak onsdag

Innhold

Håper på mildere tiltak onsdag

02.02.2021

Tirsdag ettermiddag eller kveld er det ventet at regjeringen kommer med en ny vurdering av koronatiltakene i Sarpsborg. -Vi håper på mildere tiltak, særlig for barn og unge, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Sent søndag kveld bestemte regjeringen at Sarpsborg skulle ha svært strenge koronaregler etter at det er oppdaget mutert virus i Sarpsborg og i et utbrudd fra Halden som har forgreninger til Sarpsborg. Samtidig antydet regjeringen mulighetene for en oppmykning av tiltakene allerede fra i morgen onsdag. 

Tirsdag formiddag var berørte kommuner, Sarpsborg inkludert, i møte med Statsforvalteren og sentrale helsemyndigheter der veien videre ble drøftet. Innspillene som kom på møtet blir nå bearbeidet sentralt og danner grunnlaget for en anbefaling om eventuell endring i tiltakene. Det er ventet at regjeringen legger fram sitt nye vedtak tirsdag ettermiddag eller tidlig kveld.

-Når regjeringen nå vurderer endringer, står nok Sarpsborg overfor to mulige scenarioer. Det ene er at regjeringen mener det er for tidlig å lempe på tiltakene for Sarpsborg og at dagens svært strenge tiltak fortsetter i noen dager til. Den andre muligheten er at regjeringen gjør de samme endringene for Sarpsborg som de gjør for Nordre Follo og Oslo. Sarpsborg kommunes ønske er at regjeringen letter på tiltakene også for Sarpsborg, men vi vil selvsagt lojalt følge det regjeringen bestemmer, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Hvis regjeringen går inn for mildere tiltak også i Sarpsborg, vil det blant annet gjøre det mulig for barn og unge under 20 år å gjenoppta organisert breddeidrett og fritidsaktiviteter.  Barnehager og grunnskoler i Sarpsborg vil uansett holdes på rødt nivå ut denne uka. 

Sarpsborg kommune oppdaterer nettsidene med ny informasjon etter at regjeringen har kommet med sin avgjørelse, trolig tirsdag ettermiddag eller tidlig kveld.