Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Helsepersonell må testes

Innhold

Helsepersonell må testes

23.07.2020

For å hindre koronasmitte til pasienter i kommunens helsetjenester, har Sarpsborg kommune bestemt at helsepersonell som har vært på ferie i utlandet skal testes før de begynner i jobb. Det gjelder etter besøk i såkalte «grønne land» utenfor Norden.


NYTT 05.08.2020: Folkehelseintituttet skjerpet anbefalingene vedr. testing av helsepersonell 05.08.2020. Les mer her.

 

Sentrale helsemyndigheter har kommet med en anbefaling om testing av helsepersonell. Sarpsborg kommune har bestemt at de følger anbefalingen og pålegger nå testing før ansatte går tilbake på jobb. Det samme gjør Sykehuset Østfold.

-Lite smitte

-Vi har så langt ikke opplevd koronasmitte på våre sykehjem og andre helseinstitusjoner, utover de som har blitt lagt inn fordi de har fått påvist smitte. Siden pasientene våre tilhører en svært sårbar gruppe, er vi veldig glade for at vi har unngått dette, sier helsesjef og fungerende direktør helse, Øivind Werner Johansen.

I enkelte andre kommuner har det vært flere tilfeller av smittespredning i helseinstitusjoner. Dette har resultert i mange sykdomstilfeller og dødsfall. I tillegg har det vært en utfordring at ansatte har måttet være i karantene, noe som har ført til et ekstra press på bemanningen under koronakrisen.

Testes etter utenlandsferie

-For å være på den sikre siden, pålegger vi nå testing av alle ansatte som har nærkontakt med pasienter og som har vært på reise i utlandet. Det gjelder besøk i land utenfor Norden som norske helsemyndigheter har åpnet for besøk til, såkalte «grønne land», forteller helsesjefen. Han understreker at besøk i røde land medfører 10 dagers karanteneplikt etter hjemkomst.

Alle helseansatte i kommunen blir nå kontaktet med beskjed om at de skal testes hvis de har vært i disse landene. De får beskjed om å ta kontakt med nærmeste leder og selv bestille test ved å ringe kommunens koronatelefon på 902 62 442. De må vise til en negativ test før de er tilbake i jobb. Ansatte oppfordres til å ta testen i god tid før jobbstart, om dette er praktisk mulig.