Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Hjemmeskole for alle på Kurland

Innhold

Hjemmeskole for alle på Kurland

09.12.2020

Det etableres hjemmeskole for hele Kurland barneskole fra torsdag 10. desember. Dette på grunn av smitteutviklingen og praktiske utfordringer med å drifte skolen.

- Med utgangspunkt i smittetall og antall ansatte og elever i karantene, ser vi oss nødt til å legge om til hjemmeundervisning på Kurland barneskole. Hjemmeundervisningen starter torsdag denne uken, og fortsetter gjennom hele uke 51, opplyser direktør for oppvekst, Erik Bråthen.

Utsatte og sårbare elever, samt barn av foresatte i samfunnskritiske yrker, vil fortsatt få et tilbud på skolen.

Smittevern og drift av skolen

- Vi ser at smittetrykket er økende på Kurland. Dette gjenspeiler det økte smittetrykket vi også ser lokalt. Det fører til at en stor andel av skolen er berørt. Både elever og lærere er i karantene. Vi er derfor nødt til å ta grep for å begrense smittespredningen, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.

Karantenesituasjonen, med mange ansatte i karantene gjør driften av skolen vanskelig. Gjenværende lærere må da undervise på tvers av klasser og trinn, noe som gjør det vanskelig å opprettholde kohorter.

- Blant grunnskolene i Sarpsborg, er det kun Kurland barneskole som nå har denne økende smittetrenden. Det er derfor vi nå gjør grep og etablerer hjemmeskole her, understreker Iqbal.

Indirekte rammet av andre smitteutbrudd

Kurland barneskole er Sarpsborgs største rene barneskole, med rundt 500 elever og 90 ansatte.

- Vi har vært veldig uheldige og blitt rammet indirekte av andre større smitteutbrudd i Sarpsborg denne høsten, sier rektor ved skolen, Lars Henning Finstad.

- Slik situasjonen er nå, med stort smittetrykk og mange i karantene, mener vi hjemmeskole er den beste løsningen for alle.

Gjelder ikke Regnbuen

Alternative skolearenaer avdeling Regnbuen, som holder til i lokalene på Kurland, er ikke berørt og vil fortsatt ha undervisning som før.