Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Hjemmetjenesten ønsker økt samarbeid med pårørende

Innhold

Alice Reigstad, assisterende direktør helse og velferd

Hjemmetjenesten ønsker økt samarbeid med pårørende

24.03.2020

Hjemmetjenesten forbereder seg på å kunne hjelpe mange koronasmittede hjemme. Nå ber de pårørende om hjelp.

Hjemmetjenesten sier de har fått mye hjelp fra pårørende allerede, og vil også være avhengig av det i tiden framover dersom hjemmetjenesten skal klare å hjelpe mange smittede hjemme.

Hjemmetjenesten må ha tilgang på flytende såpe og tørkepapir alle steder de besøker. Pårørende i Sarpsborg har vært flinke til å hjelpe til med dette de første ukene av pandemien. Dette er medarbeiderne i hjemmetjenesten svært takknemlige for.

- Vi må jobbe sammen for enda bedre hygiene, sier assisterende direktør Alice Reigstad i Sarpsborg kommune, og forklarer også at de har strenge smittevernregler før de går inn i ulike hjem.

Hun understreker at pårørende må holde avstand til den de hjelper og følge vanlige smittevernregler som god håndhygiene, ikke klemme og ikke besøke noen dersom de har symptomer.

Må prioritere annerledes

Dersom vi opplever økende antall smittede i Sarpsborg i tiden fremover må hjemmetjenesten hjelpe dem som har størst behov. Det kan medføre at noen kan få færre besøk i tiden fremover.

- Vi håper at pårørende kan hjelpe oss med å ringe sine nære og kjære oftere og oppmuntre dem i hverdagen. Det er viktig å ha noen å prate med, sier hun.

Vi forbereder oss på å kunne gi helsehjelp til mange koronasmittede sarpinger hjemme samtidig som mange av våre ansatte selv blir syke og må være borte fra jobb. I en periode fremover må hjemmetjenesten vurdere hvem som har størst behov. Både pasientene og de pårørende vil bli informert hvis de kommer til å få færre besøk denne tiden.

- Vi forsikrer om at alle vil få forsvarlig helsehjelp til tross for denne omprioriteringen, sier Reigstad.