Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Kan få mye vaksine i februar

Innhold

Kan få mye vaksine i februar

20.01.2021

Hvis den nye koronavaksinen fra AstraZeneca blir godkjent, kan Norge få mye vaksine i februar. Sarpsborg kommune kan ta imot 10.500 vaksinedoser hver uke.

Sarpsborg var en av de første kommunene i landet som startet vaksinering i romjula. Og allerede tirsdag 12. januar åpnet kommunens senter for massevaksinasjon på Quality på Grålum, trolig først av de store kommunene i Norge.

1044 vaksinert denne uka

-Vi har vært tydelige på at vi kan vaksinere 1000-1500 sarpinger hver dag, men vi er avhengig av å få vaksiner fra sentrale helsemyndigheter, sier helsesjef Øivind Werner Johansen.

Så langt har Sarpsborg fått rundt 200 vaksinedoser i uka, men dette øker til 528 neste uke og 474 i uke 5. Når inneværende uke er omme vil 1044 sarpinger ha fått første dose og 372 er ferdigvaksinert.

Ny vaksine

Det er to vaksiner som er godkjent for bruk i Norge og det har vært begrensede kvanta på leveransene. Men nå kan dette bli endret. Neste uke er det ventet at en tredje vaksine, fra AstraZeneca, blir godkjent.

Alle norske kommuner har fått en forespørsel fra Statsforvalteren, tidligere Fylkesmannen, om hvor mange vaksinedoser de kan ta imot. Det gis signaler om at Norge kan få så mye som 1,12 millioner doser tidlig i februar.

-Vi er superklare

-I Sarpsborg er vi superklare og vi har gitt tilbakemelding om at vi kan ta imot 10.500 vaksinedoser fra AstraZeneca hver uke. Vi har også sagt at vi kan ta imot noen doser fra BioNTech samtidig, forteller helsesjef Øivind Werner Johansen.

Sarpsborg kommune har også blitt spurt om de har kapasitet til å vaksinere så mange som en fjerdedel av befolkningen på to uker. Også der er tilbakemeldingen et rungende ja.

-Står ikke på oss

-Det blir spennende å se hvor mange vaksinedoser vi får. Det skal ikke stå på oss, sier helsesjefen.

Nå er det eldre over 85 år som blir vaksinert, mens 20% av dosene gis til utvalgt helsepersonell. Fra uke 5 eller 6 vil de første personene mellom 75 og 84 år få tilbud om vaksine. Alle som fr tilbud blir kontaktet av kommunen, enten gjennom SMS eller telefonsamtale.

Du får alltid oppdatert informasjon om koronavaksinasjonen i Sarpsborg på denne siden