Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Karantenehotell i Sarpsborg

Innhold

Karantenehotell i Sarpsborg

11.11.2020

Sarpsborg kommune har tatt ansvar og etablert karantenehotell på Quality. Her innlosjeres nå utlendinger som må i karantene etter å ha passert grensen på Svinesund og Ørje.

Det var 5. november at regjeringen innførte strengere karantenebestemmelser for innreise til Norge på grunn av stor økning i den såkalte importsmitten.

Karantene alene

Alle som ikke er norske statsborgere eller har bostedsadresse i Norge, må nå vise til en negativ koronatest som er nyere enn 72 timer for å komme inn i Norge. De må uansett i 10 dagers karantene, mens de som ikke kan vise til en slik test, vil bli nektet adgang til landet.

Karantenen etter innreise må gjennomføres på et trygt sted der man ikke er sammen med andre. De som har bosted i Norge kan gjøre dette hjemme, og det er også unntak for utlendinger som skal jobbe i Norge og der arbeidsgiver sørger for et egnet sted til å gjennomføre karantenen.

Sarpsborg, Oslo og Gardermoen

For andre utlendinger er det etablert karantenehoteller på flere steder i Norge. Sarpsborg skal ivareta personer som må i karantene ved grensepasseringer på Svinesund og Ørje. De øvrige karantenehotellene i Viken ligger i Oslo og på Gardermoen.

Sarpsborg kommune har hatt avtale med Quality hotell på Grålum gjennom hele koronaperioden i tilfelle det oppstår behov for innkvartering, for eksempel ved karantener. Denne avtalen er nå utvidet slik at Quality er ett av tre karantenehoteller i Viken. Quality har gode rutiner som hindrer uheldig kontakt mellom de som er i karantene og ordinære hotellgjester. Nødvendige koronatester tilbys i samarbeid med helsemyndighetene i Sarpsborg.

-Et viktig samfunnsoppdrag

Ordfører Sindre Martinsen Evje sier at Sarpsborg kommune med dette bidrar til å løse et viktig samfunnsoppdrag slik at smittetrykket i Norge kan reduseres.

-Det er samtidig viktig for meg å uttrykke takknemlighet overfor alle våre flinke medarbeidere som har kastet seg rundt og ordnet karantenehotellet på rekordtid. Fra vi fikk den første henvendelsen gikk det ikke mange timene før vi var klare til å ta imot den første karantenepersonen. Det er også grunn til å skryte av Quality for måten de stiller opp på. Hotellet er en viktig ressurs for oss, de er proffe, samarbeidsvillige, positive og vi løser omtrent alt i fellesskap, sier ordføreren.

Tre i karantene

Søndag kveld sjekket den første personen inn på karantenehotellet. Fram til middagstider onsdag er det fire personer som har benyttet karantenehotellet.

For ordens skyld kan nevnes at de som tilbringer karantenetiden på hotellet må ut med en egenandel på 500 kroner dagen for mat og losji. Øvrige kostnader dekkes av Sarpsborg kommune og vil bli refundert av Staten.

Du kan lese mer om karantenehotell her.