Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Lærer koronasmittet

Innhold

Lærer koronasmittet

29.05.2020 av Pål Nilsen

En lærer ved Kurland barneskole har fått påvist koronasmitte. Den aktuelle klassen må i karantene. Foreldre til alle de berørte elevene er allerede blitt kontaktet. Kommuneoverlegen sier det liten risiko for smitte av elevene.

Den aktuelle læreren ble testet torsdag. Testresultatet kom fredag ettermiddag. Vedkommende er isolert hjemme og er i grei form. Smitteoppsporing for øvrig gjøres av kommuneoverlegen i den kommunen vedkommende er bosatt i. Det er avklart at vedkommende ikke er blitt smittet på skolen.

På arbeidsstedet, Kurland barneskole, er det ikke andre voksne nærkontakter. Læreren har heller ikke vært på jobb de siste dagene. Men siden læreren har hatt undervisning i en klasse tidligere denne uka, skal elevene i karantene i 10 dager. Det dreier seg om en tyvetalls elever.

Rektor ved Kurland barneskole, Lars Henning Finstad, forteller at de i løpet av fredag ettermiddag har vært i kontakt med foreldrene til alle de berørte elevene. -De har fått beskjed om hvordan elevene skal forholde seg i karantenetiden. Og de har mottatt beskjeden på en fin måte, forteller Finstad. Han opplyser at alle øvrige foreldre og foresatte, som ikke er berørt, vil bli orientert om situasjonen på SMS.

Kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman vurderer smitterisikoen som liten. -Det er veldig gode smitteverntiltak på Kurland barneskole. Derfor er det lite sannsynlig at noen av elevene har blitt smittet av læreren. Siden vi ikke helt kan utelukke smitte, setter vi klassen i karantene, sier Bergman.