Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Ledige timer til første vaksinedose

Innhold

Ledige timer til første vaksinedose

25.06.2021

Ønsker du koronavaksine og takket nei i første omgang? Nå har vi ledige timer til deg de neste to ukene.

- Det er ikke for sent. Vi ønsker at så mange som mulig tar koronavaksinen, sier helsesjef Øivind Werner Johansen.

Husk å bekrefte eller avkrefte timen

I går fikk de aller siste sarpingene i prioriteringsgruppen 25-39 år en SMS der de tilbys time til vaksine. Dermed har alle over 18 år eller som fyller 18 år i løpet av dette året, fått tilbud om vaksine. Om du av en eller annen grunn ikke har hørt fra oss, så kan du ta kontakt med servicetorget.

-2. juli blir en viktig milepæl i Sarpsborg. Da settes den siste planlagte førstedosen i Sarpsborg. Det betyr selvsagt ikke at pandemien er over, men siden du oppnår god beskyttelse allerede etter første vaksinedose, markerer denne datoen et viktig steg på veien mot en normal hverdag, sier helsesjefen som minner om at alle som får tilbud om time på SMS må gi beskjed om de ønsker å benytte seg av tilbudet eller ikke:

-Det er flere nå enn tidligere som ikke gir noen tilbakemelding i det hele tatt. Det skaper unødig mye arbeid for oss i kommunen. Derfor er det veldig viktig at du følger instruksjonene i SMS’en for å bekrefte eller avslå den tildelte timen. 

Ledige førstegangsdoser neste uke

-Vi hadde regnet med at 90% av de eldre og 70-80% av de yngre kom til å takke ja til koronavaksinen. Vi er veldig fornøyde med at det faktisk er flere enn forventet som har tatt vaksinen. Vårt mål er at så mange som mulig skal vaksinere seg og derfor gir vi nå etternølerne en mulighet til å ombestemme seg. Så om du takket nei da det første tilbudet kom, enten fordi du ble forhindret eller ikke ønsket vaksine, har du nå mulighet for å bestille time. Vi har noen ledige vaksinedoser allerede neste uke og ganske mange ledige førstedoser i uke 27, sier helsesjef Øivind Werner Johansen som understreker at det også er noen som ikke kunne få første dose på grunn av graviditet, sykdom eller andre forhold 

Om du takket nei første gang, men ønsker time nå, kan du ringe servicetorget på telefonnummer 69 10 80 00 mellom klokka 09.00 og 14.00 mandag til fredag for å bestille time. Det vil også bli anledning til å få førstedoser senere.

Uke 27

I uke 27 får Sarpsborg 4.425 vaksinedoser. 392 av disse er planlagte andredoser.

-Vi regner med at en god del av de resterende dosene vil bli satt som førstedoser til etternølere og andre som ikke har kunnet ta den tidligere. Vi er i dialog med Folkehelseinstituttet om det videre arbeidet. Vi er heller ikke avhengig av å sette alle dosene den samme uka som vi mottar dem, siden de har flere ukers holdbarhet hvis de oppbevares kaldt, sier helsesjefen som forsikrer at alle doser vil bli brukt.