Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Mulig vaksine i romjula?

Innhold

Mulig vaksine i romjula?

Publisert: 18.12.2020

Sarpsborg er muligens en av kommunene som får tilgang på de aller første koronavaksinene. -Vi er godt forberedt. Er vi en av de heldige som får tilgang på den første forsendelsen, er vi klare til vaksinasjon allerede i romjula. Det vil i tilfelle skje på kommunens institusjoner, sier helsesjef Øivind Werner Johansen.

Koronavaksinasjonen vil bli en av de største helsemessige operasjonene i Sarpsborg noensinne. Regjeringen har uttalt at flest mulig skal få mulighet til å vaksinere seg mot korona og at vaksinen skal være gratis. Det er imidlertid ikke klart om Norge vil få tilgang til nok vaksinedoser for å vaksinere alle. Derfor vil vaksinasjonen foregå etter en prioriteringsliste.

Den første koronavaksinen som er aktuell for Norge, er forventet å bli godkjent i EU 23. desember. Om så skjer vil de første vaksinedosene komme til Norge på julaften og den første vaksinen kan trolig settes 27. desember. Oppdatert informajson i dag, fredag, er at Norge vil få i underkant av 50.000 vaksinedoser i romjula.

-Vi er klare

-Vi er i løpende dialog med Folkehelseinstituttet og er klare til å starte vaksinasjon med en gang vi får tilgang på vaksine. Vi vil selvsagt bli veldig glade om Sarpsborg er en av de heldige kommunene som får tilgang på vaksine allerede i romjula, sier helsesjef Øivind Werner Johansen.

Det er eldre og syke som bor på kommunens sykehjem som har førsteprioritet og dermed vil få de første vaksinene. Deretter følger personer over 85 år, eldre over 64 år og personer fra 18-64 år med bestemte underliggende sykdommer. Så følger helsepersonell. Først når disse gruppene har blitt vaksinert, vil resten av befolkningen få tilbud om vaksinasjon. Les mer på helsenorge.no

-Et stort apparat

-Mange av vaksinene vil bli satt i våre institusjoner, men vi har også inngått avtale med Quality hotell som har egnede lokaler til en trygg og effektiv massevaksinasjon. Det er et stort apparat som må i sving for at vi skal kunne vaksinere store deler av Sarpsborgs befolkning. Vi vil være avhengig av et godt samarbeid med frivillige organisasjoner og må også rekruttere eksternt for å hjelpe til, sier helsesjef Øivind Werner Johansen.

Mandag etableres det egne sider på kommunens hjemmeside om koronavaksinen. Der vil det hele tiden ligge oppdatert informasjon om vaksinasjonsprogrammet og om hvordan innbyggerne skal forholde seg. I tillegg vil det legges ut fortløpende nyheter i kommunens hjemmeside og Facebook og gjennom media.