Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Nå vaksineres den siste gruppa

Nå vaksineres den siste gruppa

18.06.2021

I løpet av neste uke skal alle sarpinger over 18 år ha fått sms med tilbud om koronavaksine. Innen 3. juli skal alle som ønsker det fått første dose.

Nå starter vi vaksinasjon av de mellom 25 og 39 år.

De to neste ukene har vi fått beskjed om at får totalt 13.526 vaksinedoser.

- Vi har sagt en stund at vi håper og tror at alle over 18 år har fått tilbud om vaksine innen 6. juli. Det ser ut til at vi skal klare. Det er svært gledelig at vi nå kan gi tilbud til de som er igjen, sier helsesjef Øivind W. Johansen.

- Glad vi får beskyttet mange innbyggere

Han er svært glad for at så mange innbyggere nå blir beskyttet.

- Det har vært en enorm respons, de aller fleste har takket ja til vaksine. Vi har fått en veldig god vaksinasjonsdekning her i kommunen. Dette betyr alt for å komme seg ut av pandemien, sier helsesjefen.

Sarpsborg kommune følger regjeringens prioriteringsgruppe. De har valgt at det er 18-24 og 40-44 som først skulle få tilbud. Nå vaksinerer vi de resterende i disse aldersgruppene og starter vaksinasjon av den siste gruppa.

-Alt har gått så fint. På vaksinasjonssenteret har vi hatt veldig dyktige folk om har vaksinert opp mot 1300 på en dag, sier Johansen og legger til at de planla det hele slik at de hadde kapasitet til å vaksinere 10.000 i uka.

Han er veldig takknemlig for all innsats som har blitt lagt ned i dette arbeidet.

- Vi har hatt svært dyktige folk i alle ledd. Alt fra organiseringen ved vaksinasjonssenteret, de som trekker opp doser, servicetorget som har kontaktet de som ikke har svart på sms-en. Nå ser det ut til at vi snart er i mål, så dette er ikke annet enn fantastiske nyheter.

Førstegangsdoser

Neste uke får vi 6728 vaksinedoser og uka etter får vi 6798 vaksinedoser. Aldri før har vi fått så mange doser på en uke, og de aller fleste dosene er førstegangsdoser.

Alle som vaksineres får enten vaksinen Moderna eller Pfizer. Du kan ikke velge hvilken vaksine du skal få.

Dose 2 om 12 uker

De som ble vaksinert etter 15. juni vil få andre dose etter tre måneder. Les mer om endring av intervallet mellom dose en og to her. 

Les mer om koronavaksinasjon her.