Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Nå skal barn og unge få direkte lokal informasjon om korona

Innhold

Nå skal barn og unge få direkte lokal informasjon om korona

16.09.2020 av Ole Christian Foss

Barn og unge har behov for direkte lokal informasjon, å bli tatt på alvor, sett og inkludert i det forebyggende arbeidet som gjøres for å forhindre smittespredning av koronaviruset.

Derfor har Sarpsborg kommune nå utarbeidet en informasjonsfilm som kan vises i klasserommene eller i hjemmeundervisningen, for alle barn som går i 5.trinn og ut videregående skole.

Filmen er også forankret i Kriseledelsen i Sarpsborg kommune, og i handlingsplanen Tett på i barnehager og skoler- forebygging av radikalisering og utenforskap med blikk på det som skal styrkes (Nytt handlingsprogram er under politisk behandling.)

Hilsen fra Høie

Filmen inneholder informasjon, kunnskap og hilsen fra vår egen ordfører, stasjonssjef i politiet, direktør oppvekst, kommuneoverlege og ordfører i ungdommens bystyre. Dessuten gir Helse- og omsorgsminister Bent Høie en helt spesiell hilsen til alle barn og unge i Sarpsborg. Filmen inneholder også flere spørsmål til refleksjon, om hvordan de unge har det under korona-pandemien.

Vi må stå sammen

Mange er berørt av koronautbruddet i Sarpsborg. Det finnes elever og lærere som er, eller har vært, smittet av korona – mens mange andre har vært, eller er, i karantene.
Mens dette burde føre til hensyn og omtanke, har man dessverre erfart at korona-pandemien også kan føre til frykt, hat og utenforskap. Det har kommet frem at flere føler både skyld og skam i forbindelse med utbruddet.

- Ingen skal føle på skyld og skam, minst av alle barna og ungdommene våre.
I Sarpsborg må vi velge å stå sammen. Både i kampen mot koronaviruset, og mot utenforskapet, sier kommunedirektør Turid Stubø Johnsen.

Se filmen

Nedenfor kan du se filmen som er tenkt vist på skolene i løpet av dagene som kommer.