Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Gledelig nedgang i smitte

Innhold

Gledelig nedgang i smitte

08.09.2020

Det er registrert tre nye positive koronatilfeller i Sarpsborg siste døgn. -Dette er en gledelig utvikling og kanskje kan det tyde på at vi har passert toppen, sier kommuneoverlege Hilde Skyvulstad.

I dag, tirsdag, har det kommet svar på 225 tester. Og det er altså kun tre av disse som er positive.

-De tre positive tilfellene kan spores tilbake til det store utbruddet. Disse tre er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller og dermed har de også vært i karantene. Dette innebærer at de tre nye tilfellene ikke resulterer i nye nærkontakter som må gå i karantene eller testes. Dette betyr at vi fortsatt har god kontroll på situasjonen, forteller kommuneoverlege Hilde Skyvulstad.

Antallet smittetilfeller i Sarpsborg viste en jevn stigende tendens fram til toppnivået på søndag med 25 nye smittede på ett døgn. I går var det syv nye tilfeller og i dag altså tre nye.

-Dette er en svært gledelig utvikling. Kanskje kan det tyde på at vi er over det verste for denne gang, sier kommuneoverlegen.

Hun forventer imidlertid nye smittetilfeller også i dagene framover. Også i dag er det mange som har testet seg for korona og svarene på de fleste av disse forventes i morgen.

Det er nå rundt 900 personer i karantene, først og fremst elever og lærere ved byens skoler. Det er en liten nedgang fra i går.