Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Nye lettelser vedtatt

Innhold

Nye lettelser vedtatt

18.05.2021

De lave smittetallene fortsetter i Sarpsborg og nå innkalles formannskapet til et møte på torsdag. Der foreslås det lettelser som gjør det mulig med 600 publikummere for Sarpsborg 08 og inntil 50 deltakere på utendørs arrangementer for barn og unge.

Denne artikkelen er oppdatert 20. mai klokka 17.20 etter vedtak i formannskapet.

9. mai vedtok formannskapet den lokale forskriften som beskriver gjeldende koronatiltak i Sarpsborg. Disse reglene skulle i utgangspunktet gjelde til og med 27. mai. Nå har formannskapet vedtatt å lempe på to forhold, gjeldende fra og med nå, torsdag ettermiddag.

Sarpsborg har opplevd en gledelig nedgang i smittetallene siden toppen i midten av mars med 263 tilfeller i uke 11. I forrige uke ble det bare registrert ni nye smittetilfeller i Sarpsborg – det laveste siden midten av oktober i fjor. Risikonivået i Sarpsborg er nå på 2 av 5.

-Målet med den lokale forskriften som gjelder nå, var en gradvis gjenåpning. Denne innebar blant annet at arrangementer kunne gjenopptas, dog med antallsbegrensninger. I tillegg til lettelsene har vi nå hatt feiring av både 17. mai og id og vi er derfor spente på om større ansamlinger av mennesker vil føre til økt smitte. Derfor ønsker vi at de lokale reglene fortsetter til og med torsdag neste uke, men vi går inn for to lettelser allerede fra fredag denne uka, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.

To lettelser

Formannskapet hadde møte torsdag ettermiddag og vedtok tisse lettelsene i de lokale tiltakene:

  • Det blir tillatt med inntil 50 deltakere på utendørs idretts- og kulturarrangementer for barn og unge under 20 år. Dette er en økning fra 30 deltakere i dag
  • Sarpsborg 08 får anledning til å ha 600 publikummere, lik de nasjonale reglene. Det var ikke tillatt med mer enn 100 publikummere på den første hjemmekampen 16. mai

Nasjonale regler fra 28. mai?

-Jeg er veldig glad for at smittetallene har vært lave ganske lenge nå. Med forbehold om at dette fortsetter vil vi derfor få to lettelser som jeg vet har betydning for mange. Hvis vi heller ikke får noen stor smitteøkning i tiden fram til den lokale forskriften går ut 27. mai, vil vi ikke ha behov for noen ny lokal forskrift. Da kan vi igjen forholde oss til de nasjonale reglene, slik som de fleste andre norske kommuner. Det vil i så fall være første gang siden starten av desember at vi klarer oss uten lokale forbud og påbud, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Gult på videregående skoler

På grunn av den gode smittesituasjonen har kriseledelsen i dag også bestemt at de videregående skolene går over fra rødt til gult nivå fra og med neste uke. Dermed er alle skoler og barnehager i Sarpsborg på gult nivå.