Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Om betaling for barnehage og SFO

Innhold

Om betaling for barnehage og SFO

06.01.2021

Staten har bestemt at foreldrebetaling for barnehage og SFO skal være som tidligere, selv om åpningstidene er redusert på grunn av korona. Ved stenging skal det ikke betales noe og det skal heller ikke betales for mat og drikke som ikke tilbys.

De første ukene av 2021 er det innført rødt beredskapsnivå på alle skoler og barnehager i Sarpsborg. I perioder vil barnehager og skolefritidsordning (SFO) ha begrensede åpningstider.  

Hovedgrunnene til dette er at det reduserer smittefaren ved at grupper/kohorter er mindre og at kohortene blandes i mindre grad. Det er tidvis mange ansatte som er i karantene og reduserte åpningstider gjør det mulig å opprettholde gode og trygge tjenester.

Redusert åpningstid får ikke innvirkning på hva foreldre skal betale for barnehage og SFO. Det er Kunnskapsdepartementet som har bestemt dette i en midlertidig lov. I paragrafene 4 og 9 står det at foreldre til barn som mottar tilbud om barnehage eller SFO, skal betale i tråd med prisen for opprinnelig avtalt oppholdstid, selv om åpningstiden er redusert som følge av koronapandemien. Det skal ikke betales noe hvis tilbudet stenges helt.

- Vi er nødt til å forholde oss til lover og forskrifter også rundt foreldrebetaling. Dette er en midlertidig koronaløsning og vi håper og tror at samfunnet går tilbake mot det normale i løpet av vinteren, og da vil vi se endringer også på dette området, sier direktør for oppvekst i Sarpsborg kommune, Erik Bråthen.

På grunn av smittefare serveres det ikke mat i SFO. Tillegget på 200 kroner måneden for mat, slipper foreldrene å betale. For kommunale barnehager slipper foreldrene å betale 50 kroner for drikke. Det kan være en annen praksis i private barnehager.