Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Omfordeler vaksiner

Innhold

Omfordeler vaksiner

01.07.2021

Opprinnelig skulle Sarpsborg få omlag 7.500 vaksinedoser i uke 27 og 28. Etter samråd med Folkehelseinstituttet endres dette.

Sarpsborg har i løpet av uke 26 vaksinert alle beboere over 18 år som ønsker det med første dose. Etter at dette er gjennomført har kommunen en rest på omlag 2.500 doser. Dette vil være nok til å vaksinere de som har fått tildelt time til andre dose, i tillegg til etternølere og andre som tidligere har måttet utsette første dose.

7500 doser

De opprinnelige 7500 vaksinedosene som var tiltenkt Sarpsborg i uke 27 og 28 vil dermed bli omfordelt til bruk i andre kommuner som ikke har kommet like langt i vaksinasjonsprogrammet. Det er FHI som foretar denne omfordelingen.

Sarpsborg kommune må forholde seg til sentrale helsemyndigheter når det gjelder intervallet mellom første og andre dose. Det er ikke mulig å fremskynde andre dose og vaksinasjon med andre dose vil derfor bli gjennomført som opprinnelig planlagt uten endringer i allerede tildelte timer.

Fortsatt muligheter

På litt lengre sikt kan FHI korte ned på intervallet for hele Norge mellom første og andre dose når flere kommuner er ferdig med første dose-vaksinasjonen. I så tilfelle vil alle berørte få beskjed om nye timer.

Er du en av dem som takket nei til vaksine i første omgang, enten av medisinske eller praktiske grunner, så kan du ringe servicetorget for å bestille time til første dose. Det gjelder også de som tidligere ikke ønsket vaksine, men som nå har ombestemt seg.