Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Pasient smittet

Innhold

Pasient smittet

26.03.2020

En pasient på Helsehuset har i dag fått påvist smitte av koronaviruset. Det er liten fare for at smitten har blitt overført til andre.

Pasienten er en eldre person som ble lagt inn på Helsehuset i går, onsdag. Slik reglene er, ble vedkommende testet i forbindelse med innleggelsen og prøvesvaret viste koronavirus.

Helsesjef Øivind Werner Johansen sier at beskyttelsesutstyr har blitt brukt både under transport, på legevakten og på Helsehuset. Det er derfor liten sannsynlighet for at andre på disse stedene har blitt smittet. Ingen helsepersonell blir derfor satt i karantene. Pasienten er isolert og har ikke kontakt med andre, slik at det ikke er fare for ytterligere smitte.

-Vi forsøker nå å finne fram til hvordan pasienten ble smittet, men det ser ut til at det er få nærkontakter i dette tilfellet, sier helsesjefen.

Dette er det første tilfelle av påvist smitte på en av kommunens helseinstitusjoner. Til sammen 28 personer har så langt testet positivt i Sarpsborg. I tillegg til pasienten på Helsehuset, er ytterligere en person på sykehus.