Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Restaurant må stenge

Innhold

Restaurant må stenge

18.12.2020

Dickens pub og restaurant ble i dag, fredag, stengt på grunn av fem tilfeller av koronasmitte. Alle ansatte testes fredag kveld. Gjester bes være oppmerksomme på symptomer.

-Dette er dessverre bare nok et eksempel på at det er mye smitte i sarpsborgsamfunnet. Når vi de siste dagene har fått stadig nye tilfeller som kan skrives tilbake til Dickens, så vi ingen annen mulighet enn å be dem stenge, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.

Fem gjester

15. desember kom de første to tilfellene av koronasmitte av gjester som oppgir å ha vært på Dickens, henholdsvis 8. og 10. desember. 16 og 17. desember kom ytterligere tre smittetilfeller som kan spores tilbake til Dickens. To av dem besøkte stedet 11. desember, mens den tredje var nærkontakt av en av de tidligere tilfellene.

-Bare to av de fem smittede kundene har forbindelse til hverandre. Og vi har ikke klart å spore smittekilden for noen av kundene. Siden de alle har Dickens som fellesnevner, mener vi det er sannsynlig at smitten har sammenheng med deres besøk der. Det var ingen annen utvei enn å stenge nå før en antatt travel førjulshelg. Vi har god og løpende dialog med Dickens og vi samarbeider om å stoppe smittespredning, sier kommuneoverlegen.

-Vær oppmerksom 

Alle ansatte ved Dickens blir hurtigtestet fredag kveld og på nytt igjen mandag. Resultatene av testene vil avgjøre hvor lenge baren og restauranten må holde stengt.

-Det er viktig at de som har vært på Dickens er ekstra oppmerksomme på symptomer de nærmeste dagene og at de har lav terskel for å teste seg, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.

-Trist

Daglig leder på Dickens Jørgen Andreas Andersen, har nå ringt rundt til tidligere gjester som har registrert seg, i tillegg til å varsle de som har booket bord denne helgen om situasjonen.

-Dette er fryktelig trist både for gester og ansatte. Men vi gjør selvsagt det som må til for å få kontroll over situasjonen. Jeg kan ikke forstå hvordan dette har skjedd, siden vi har hatt svært gode smittevernrutiner helt siden mars. Jeg er utrolig stolt av hvordan de ansatte har taklet pandemien, sier daglig leder.