Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Sarpsborg åpner "takeaway-bibliotek"

Innhold

Sarpsborg åpner "takeaway-bibliotek"

30.03.2020 av Ole Christian Foss

- Vi vet at det er mange som savner biblioteket og at det er mange som trenger noe å underholde seg med i disse hjemmetider. Den gode nyheten er at Sarpsborg bibliotek nå åpner for takeaway, sier en glad bibliotekssjef Anette Kure.

I samråd med helsesjefen har bibliotekene funnet fram til en trygg fremgangsmåte for alle – både de ansatte og innbyggerne som vil låne.

Fremgangsmåten blir denne:

For å hente bøker må du ha gjort en avtale med biblioteket på forhånd.

  • Send en e-post til sarpbib@sarpsborg.com innen onsdag 1. april kl. 23.00 hvor du forteller hva du har lyst til å låne. Maks fem enheter for voksne, og fem enheter for barn (bøker, filmer, lydbøker).
  • Du må også opplyse kontaktinfo. Navn og telefonnummer.

Et tips kan være å besøke www.sarpsborg.com/bibliotek og søke opp det du vil låne, for å sjekke om det er tilgjengelig.

- Vi får dessverre ikke låne bøker fra andre bibliotek nå. Alle bibliotek er nemlig stengt. Hvis vi ikke kan imøtekomme ønskene den enkelte har, tilbyr vi oss i stedet å plukke en anbefaling til låneren. Gi oss gjerne beskjed i e-posten om det er noe du ønsker, sier Kure.

  • Når bestillingen er sendt inn, vil biblioteket ta kontakt med deg på telefon for å avtale tid som du kan hente din bestilling.

Bestillingen legges i pose, som du plukker opp utenfor personalinngangen til Sarpsborg hovedbibliotek. Inngangen er ut mot Grotterødgata.

Vi skal gjøre vårt beste

- Vi kan dessverre ikke slippe noen inn på biblioteket. Men vi er tilstede og sier hei, forklarer Kure og fortsetter;
- Tilbudet gjelder alle våre lånere og alle bøkene på alle tre avdelinger vil bli gjort tilgjengelig for dere. Vi har aldri gjort dette før, og vet ikke hvordan det kommer til å bli – men vi skal gjøre vårt beste for at dere skal få litt underholdning til påskeferien.

Kjenner du noen som trenger dette tilbudet ekstra mye nå, kan du gjerne tipse dem.

Og nei - dette er ikke en aprilspøk!