Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Skjerper smittevernreglene

Innhold

Skjerper smittevernreglene

12.03.2021

Kriseledelsen er sterkt bekymret for smittesituasjonen i Sarpsborg og varsler befolkningen om at det er nødvendig å skjerpe smitteverntiltakene. Kriseledelsen har også bestemt at skolene i Sarpsborg skal være på rødt nivå fra neste uke.

  • Kriseledelsen oppfordrer alle til ikke å gå på besøk til hverandre i helga.
  • Kriseledelsen anbefaler også at man ikke går på treningssenter og at alle arrangementer bør avlyses.
  • Innendørs fritidsaktiviteter bortsett fra fritidsklubber og en-til-en aktiviteter som f.eks. pianotimer, bør avlyses.
  • Alle skoler må nå på rødt nivå. Elevene vil få informasjon fra sin skole om hvordan dette vil skje i praksis. Her kan du lese mer om rødt nivå i skolene. Barnehagene fortsetter på gult nivå inntil videre.

- Anbefalinger om endring i lokal forskrift vil bli behandlet av formannskapet på tirsdag. Men vi ønsker at folk allerede nå følger anbefalingene om å skjerpe smitteverntiltakene, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Smittespredningen går raskt 

Med det muterte viruset ser vi at smittespredningen går raskt, det blir svært mange i karantene og det er behov for utbredt testing i mye større grad enn tidligere. Bakgrunnen for innskjerpingen er vedvarende høye smittetall etter vinterferien, stadig flere utbrudd og økende antall skoler og innbyggere som er berørt. Rødt nivå i skolene vil medføre at færre blir påvirket av hvert enkelt smittetilfelle og færre trenger å gå i karantene.

- Det er svært viktig at vi klarer å smittespore og teste raskt nok for å forhindre at utbruddene blir større og at vi mister oversikten. Det har vært en økende utfordring med stor belastning på testkapasiteten den siste uken, sier kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman. - Hvis du er i en risikogruppe, bør du leve mer tilbaketrukket nå og begrense antall nærkontakter mest mulig, fortsetter Bergman.