Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Skole må stenge

Innhold

Skole må stenge

07.09.2020

Status søndag: 25 nye smittetilfeller og over 1.000 personer i karantene bare i Sarpsborg. På Grålum ungdomsskole er så mange lærere satt i karantene at det ikke er mulig å holde skolen åpen. Men smitteutbruddet er fortsatt under kontroll.

Ordfører Sindre Martinsen Evje sier at situasjonen er så alvorlig at Sarpsborg kommune setter kriseledelse på samme måte som da koronapandemien startet i mars.

-Smittetallene er skyhøye og vi ser at det pågående utbruddet har svært store konsekvenser, også ved at så mange er satt i karantene. De fleste skoler i Sarpsborg opplever nå krevende karantenesituasjoner, sier ordføreren.

På www.sarpsborg.com/karantene får du oppdatert oversikt over karantenesituasjonen.

Alvorligst er det for elever og lærere på Grålum ungdomsskole. Fire klasser er satt i karantene og det samme er så mange av skolens lærere at skolen stenges for vanlig undervisning. Direktør oppvekst Erik Bråthen sier at det er så få lærere igjen at elevene vil få det beste tilbudet gjennom hjemmeundervisning kommende uke.

25 smittetilfeller på ett døgn er langt flere enn noen gang tidligere for Sarpsborg. Siden tirsdag er det registrert hele 80 nye smittetilfeller, hvorav de aller fleste har sammenheng med høytidsfeiringen i Skjeberg.

Men det er også positive ting å melde. Antallet smittetilfeller i Fredrikstad gikk ned fra 40 i går til 5 i dag. Og det er fortsatt ikke registrert smitte utenfor det berørte miljøet. Derfor er det foreløpig heller ikke aktuelt med en total nedstenging lik det vi opplevde i mars.