Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Skolene åpner for alle onsdag 13. mai

Direktør Erik Bråthen

Direktør for oppvekst i Sarpsborg, Erik Bråthen, ser fram til å få alle elever tilbake på skolen.

Skolene åpner for alle onsdag 13. mai

08.05.2020 av Eva Rekvin

Mandag 11. og tirsdag 12. mai blir det ingen undervisning for elever i kommunale grunnskoler i Sarpsborg. SFO vil også være stengt. Onsdag 13. mai åpner skolene for alle elever.

Skole og SFO stengt mandag og tirsdag

Nå som alle skoleelever skal tilbake på skolen igjen, må mye organiseres og klargjøres for å ta imot alle på en trygg og god måte.

Dermed vil førstkommende mandag og tirsdag brukes som plandager. Dette gjelder for alle elever på 1. til 10. trinn, samt elever med plass på SFO.

(Merk: Elevene som nå har rett til tilsyn, vil også få tilsyn disse plandagene.)

- Vi har nå fått oppdaterte veiledninger for smittevern som vi skal forholde oss til. I tillegg må blant annet klasserom og skolebygninger klargjøres. Men på onsdag er vi klare for å ta imot elevene, og det gleder vi oss til! sier Erik Bråthen, direktør for oppvekst.

Åpner onsdag 13. mai

Fra og med onsdag 13. mai åpner skolene for alle grunnskoleelever i Sarpsborg. For noen av de eldre elevene vil det imidlertid fortsatt bli en kombinasjon av hjemmeskole og undervisning på skolen.

Foresatte vil få direkte beskjed fra sin skole om hvor og når de ulike trinnene skal møte opp, samt annen nødvendig informasjon.

- Det vil bli noen lokale forskjeller fra skole til skole. Faktorer som spiller inn er bemanning, arealer, renhold og skoleskyss, opplyser assisterende direktør oppvekst, Hanne Lothe.

Nærmer oss en normalsituasjon

- Vi nærmer oss nå en normalsituasjon, og det er vi veldig glade for. Men skoledagene blir likevel annerledes enn slik de har vært tidligere, sier Bråthen.

-  Fortsatt er det sånn at syke skal holde seg hjemme, vi skal vaske hendene ofte og holde avstand. Det blir friminutt til ulike tider og vi skal vaske pulter og andre kontaktflater hyppig. Men dette får vi til sammen. Som sagt, vi gleder oss til å få alle elevene tilbake på skolen.

Ingen endring i barnehager

I de kommunale barnehagene i Sarpsborg fortsetter hverdagen slik vi har blitt vant med den siste tiden. Åpningstidene blir også de samme, nemlig fra 07.30-15.30 på alle hverdager.

Se også: