Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Smitte ved politiet og skatteetaten

Innhold

Smitte ved politiet og skatteetaten

25.10.2020

Besøkende og ansatte i bygget på Grålum der politiet og skatteetaten holder til bes nå være ekstra på vakt etter tre tilfeller av koronasmitte.

Alle de tre smittetilfellene gjelder ansatte ved politiet og skatteetaten som holder til i samme bygg i Rådmann Siras vei 4 på Grålum i Sarpsborg. De tre ansatte er hjemmehørende i Fredrikstad, Moss og Aremark og det er kommuneoverlegene i de kommunene som har drevet smittesporing. Alle nærkontakter er kontaktet og satt i karantene.

Det antas at smitten i bygget skriver seg fra 19. oktober. Det er ført oversikt over hvilke personer som har besøkt de to etatene denne datoen og disse har nå fått direkte informasjon fra kommunehelsetjenesten. Det dreier seg om rundt 90 personer. I tillegg har alle rundt 180 ansatte ved de to etatene fått direkte informasjon. Her bes de være på vakt i dagene framover. De må holde seg hjemme og la seg teste hvis de blir syke med feber, sår hals, redusert smak/luktesans, snue, hoste eller tungpustethet. Det er samtidig viktig med økt fokus på smittevern med god avstand og håndhygiene.

Både Moss, Fredrikstad og Sarpsborg har opplevd en økning i antallet smittetilfeller den siste tiden.

-Det tyder på at det er mer smitte i samfunnet. Vi ber derfor alle om å være ekstra på vakt og ta smittevern på alvor, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal i Sarpsborg kommune.