Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Smitte på nytt treningssenter

Innhold

Smitte på nytt treningssenter

06.03.2021

En person som har vært på Sats Storbyen onsdag 3. mars har fått påvist Covid-19. Var du på senteret etter kl 14. 15 denne dagen, må du gå i karantene, og teste deg.

-Etter at vi har gjort smittesporing, har vi bestemt at alle som har vært inne på treningssenteret onsdag 3. mars fra klokken 14.15 og ut kvelden må teste seg, sier virksomhetsleder helse, Karianne Bergman. Dette er i samsvar med anbefalinger fra FHI ved smitte i treningssenter. Vi vet at det dreier seg om i underkant av 200 personer. Disse vil også etterhvert bli kontaktet av treningssenteret direkte. Vet du at du trente på dette tidspunktet, skal du testes og være i karantene til testsvar foreligger.

Du bestiller test her. Ikke kryss av for nærkontakt, men kun om du har eller ikke har symptomer.

Karantene

Alle som skal testes må være i karantene frem til testsvaret er klart. Hvis du har symptomer må også de du bor sammen med være i karantene til testsvaret ditt foreligger. Hvis du skulle få symptomer etter at testen er tatt, må du testes på nytt selv om første test var negativ, og du og de du bor sammen med må være i karantene frem til det nye testsvar ditt foreligger.

Når du er i karantene skal du ikke på jobb og kun være sammen med de du bor sammen med. Les mer her.

Stor pågang

-Det er stor pågang på testsenteret, så vi regner med at mange må vente til mandag før de før time, forteller Bergman. Dette er en konsekvens av flere smitteutbrudd siste tiden. Bestill test på nettsiden til kommunen hvis du har mulighet til det.

Bergman råder generelt sarpinger som ikke kan bestille på nett og derfor må ringe koronatelefonen, om å ringe litt utpå dagen. - Veldig mange prøver å ringe oss fra morgenen av, og da blir det kø. Erfaringsmessig hjelper det veldig etter lunsj, så vent gjerne litt med å ringe. Har du behov for legetilsyn, må du kontakte fastlegen din eller legevakt når fastlegen ikke er tilgjengelig.