Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Smittetallene øker i Sarpsborg

Innhold

Smittetallene øker i Sarpsborg

20.10.2020

Siden lørdag er det registrert 14 nye koronatilfeller i Sarpsborg. 4 skoleklasser er nå satt i karantene. Kommuneoverlegen sier det er grunn til å være litte ekstra på vakt i dagene framover.

(Oppdatert kl 22.20 med nye karantenetilfeller)

Etter det store smitteutbruddet i september har det de siste ukene bare blitt påvist 3 til 6 nye tilfeller i uka. (Se smitteoversikten her.)

De siste dagene har det imidlertid kommet en betydelig økning. 3 nye smittede i helgen, 3 på mandag og hele 8 i dag. 7 av dagens tilfeller kan spores tilbake til nærkontakter som tidligere har fått bekreftet smitt, mens det siste tilfellet har skjedd på reise og ble påvist gjennom en test ved ankomst Gardermoen.

Smittetilfellene de siste dagene har ført til flere karantenesituasjoner. En 2. klasse, en 3. klasse og hele 5. klassetrinn (3 klasser) på Lande barneskole er satt i karantene. Det samme er noen få ansatte ved Valaskjold omsorgssenter og legevakta, men der er ingen brukere berørt. Også noen få ansatte ved en relativt stor arbeidsplass i Sarpsborg er satt i karantene. Du får alltid oppdatert informasjon om karantenesituasjonen her.

-Vi opplever nå en relativt stor økning i antallet smittetilfeller, noe som tyder på at det er mer smitte i sarpsborgsamfunnet. Derfor er det grunn til å være ekstra på vakt i dagene framover, sier kommuneoverlege Hilde Skyvulstad.

-Mens det store utbruddet i september kunne spores tilbake til et særskilt arrangement, er det annerledes nå ved at smitten ser ut til å ha oppstått på ulike steder. Vi vurderer hele tiden om det er behov for å iverksette spesielle tiltak, men så langt har vi ikke funnet det nødvendig, sier kommuneoverlegen.