Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Sparta Amfi og ungdomshallen er åpen for individuell trening

Innhold

Sparta Amfi og ungdomshallen er åpen for individuell trening

09.02.2021

Sparta Amfi og ungdomshallen er åpnet for individuell trening også for ishockey, med én meters avstand på isen og i garderobene.

Folkehelseinstituttet (FHI) sier at ishaller i kommunene som omfattes av "Ring 1" for koronavirus skal ha strenge begrensninger for lagtrening til og med 17. februar. Årsaken er ny kunnskap om at viruset overlever best ved lavere lufttemperatur og ved lav luftfuktighet. FHI mener at ishallenes design påvirker muligheten for smitte.

«Skøytebanen er designet for å bremse luftstrømmen og ventilasjonen slik at viruset muligens blir «fanget» i en viss høyde over isen (cirka 2-2,5 meter over isen) samtidig som utøverne er i harde fysiske økter som medfører at dråpedannelsen øker og de har nærkontakt med hverandre. Dette medfører at utøvelse av ishockey antagelig har en høyere risiko enn mange øvrige idretter», skriver FHI.

Løsning

Sparta Amfi og ungdomshallen er fra og med kveldstid 11. februar åpnet for individuell trening med disse begrensningene:

  • Individuell trening også for ishockeylag opp til og med 20 år, og toppidrett.
  • Ikke trening med nærkontakt. Minst én meters avstand. Det gjelder både på isen og i garderobene.
  • Maksimalt ti utøvere samt to trenere samtidig. En gruppe skal forlate hallen før en annen kommer inn.

Denne åpningen med individuell trening er basert både på drøfting med FHI og ut fra vår lokale smittesituasjon. Smittesituasjonen er nå mer avklart og oversiktlig ettersom flere massetestinger i kjølevannet av funn av mutert virus kun har medført funn av enkelte smittede, og vi har stabile smittetall for øvrig.

Barn og unge får krysse kommunegrensene for å trene

Sarpsborg kommune har ikke lenger begrensninger for trening på tvers av kommunene for barn og unge under 20 år.

Naturis

Vi er inne i en lang periode med kulde. Det har gitt oss naturis på innsjøer og sjøer. Vi understreker at alle må sjekke hvor tjukk isen er før de går ut på isen. Gå alltid sammen med noen og ha med sikkerhetsutstyr.

Frivillige har ryddet snø for å lage isbaner på Tunevannet. Det er flotte forhold til å stå på skøyter på naturis mange steder i distriktet. Likevel: alle har selv ansvar for egen sikkerhet på naturis.