Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Starter vaksinasjon av 12 - 15-åringer denne uka

Innhold

Starter vaksinasjon av 12 - 15-åringer denne uka

07.09.2021

Fredag starter vaksinasjon ved Kruseløkka ungdomsskole. 12-15-åringer ved de andre skolene vil få tilbud om vaksinasjon neste uke.

Vaksinasjon skjer ved skolene og det er representanter fra vaksinasjonssenteret som vil reise rundt. Tidspunkt for vaksinasjon vil bli avtalt med hver enkelt skole.

Samtykke

Alle under 16 år må ha samtykke fra begge foresatte før de kan ta vaksinen. Samtlige i denne gruppen må derfor ha med seg samtykkeskjema.

Samtykkeskjema finner du her, det blir også delt ut på skolen.

Spørsmål og svar om koronavaksinasjon av 12-15-åringer

Hvilken vaksine får 12-15-åringer tilbud om?

Alle 12-15 åringer blir tilbudt Pfizer-vaksinen
Folkehelseinstituttet anbefaler at det benyttes vaksinen Pfizer da det foreligger større erfaring med bruk av denne vaksinen i denne aldersgruppen.

Hva med de som fyller 12 år senere i 2021?

De som er født i 2009, men som ikke har fylt 12 år ennå, kan bestille time etter at de har blitt 12 år. Bestill time ved å ringe 69 10 80 00. Vaksinasjonen av disse blir ved Valaskjold omsorgssenter.

Skal de som er 12-15-år og hatt korona vaksineres?

Barn og unge 12- 15 år som har hatt korona, bør foreløpig ikke ta vaksine. De vil være godt beskyttet mot ny infeksjon og spesielt mer alvorlig forløp.

Er du usikker på om barnet har gjennomgått covid-19-infeksjon (ikke laboratoriebekreftet), kan en dose vaksine tilbys.

Hva gjelder for barn som er folkeregistrert i Sarpsborg, men går skole i en annen kommune?

Ring 69 10 80 00 for å bestille time ved Valaskjold omsorgssenter.

Kan elever som blir massetestet ta vaksinen?

De ungdommene som er under testregime, kan vaksineres. Er ungdommene i smittekarantene, kan de ikke ta vaksinen før karantenen er avsluttet.

Hvor mange doser skal ungdom 12-15 år ta?

Vaksinasjonen for unge i alderen 12-15 år skal bestå av én dose i denne omgang. De har svært god effekt av vaksinasjonen og én dose gir god beskyttelse mot alvorlig sykdom. Beskyttelsen sannsynligvis være bedre hos ungdom i denne alderen, enn for eldre aldersgrupper.