Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Sykehjemspasient smittet

Innhold

Sykehjemspasient smittet

17.11.2020

En pasient på Kurland sykehjem har fått påvist koronasmitte. Vedkommende er i god form og har ingen symptomer. -Vi har god oversikt over situasjonen, men har innført midlertidig besøksforbud, forteller virksomhetsleder Gro Gulla.

15. november ble en ansatt ved Avdeling 2 på Kurland sykehjem bekreftet smittet. Dette førte til at deler av avdelingen, 23 beboere og 13 ansatte, ble satt i karantene. For å være på den sikre siden ble alle pasientene på Avdeling 2, totalt 34, testet.

Tirsdag er det klart at 32 pasienter har negativ test, én test er ikke ferdig analysert mens den siste pasienten har fått positiv test. Dette er det første tilfellet av pasientsmitte ved et sykehjem i Sarpsborg.

Besøksforbud

Virksomhetsleder Gro Gulla forteller at alle pasientene i praksis har vært isolert på hvert sitt rom etter den første smitten 15. november. De ansatte har siden da benyttet fullt smittevernutstyr ved nærkontakt med pasientene.

-Mange av våre ansatte er i karantene, og vi må bruke de som er på jobb til å ta vare på pasientene.  Derfor har vi måttet innføre midlertidig besøksforbud på hele sykehjemmet. Alle berørte pasienter og ansatte skal testes tre ganger, siste gang søndag 22. november. Vi håpe derfor å kunne åpne for besøk igjen fra 24. november hvis vi da har mottatt alle prøvesvarene, sier virksomhetsleder Gro Gulla.

- Leit

Ordfører Sindre Martinsen Evje er glad for at sykehjemmet har kontroll over situasjonen.

-Det er selvsagt leit å høre at en av våre pasienter har blitt smittet. Nå gjør vi alt vi kan for å gi pasienten god behandling og samtidig sørge for godt smittevern overfor de andre pasientene og ansatte ved sykehjemmet, sier ordføreren.