Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Ta testing på alvor!

Innhold

Ta testing på alvor!

18.03.2021

-Har du symptomer, ta en test. Og hold deg hjemme inntil du har fått negativt testsvar! Det er det klare budskapet fra ordføreren.

Det er igjen svært strenge koronatiltak i Sarpsborg. De siste to ukene har smittetallene igjen økt dramatisk. Aldri før har så mange sarpinger fått påvist smitte som nå! Og svært mange har blitt satt i karantene.

Tydelige råd

Ordfører Sindre Martinsen-Evje kommer med noen klare og tydelige råd:

  • Har du vondt i halsen, feber, hoste eller andre symptomer på korona, så må du teste deg så snart som mulig
  • Du må holde deg hjemme hvis du ikke er frisk. Og bli hjemme til du har fått tid for test, har blitt testes og har fått negativt svar på koronatesten
  • Er du satt i karantene, skal du ikke være i kontakt med noen andre enn de du bor sammen med.
  • Husk at personer som har risiko for å bli alvorlig syke hvis de blir smittet, må leve mer skjermet

Rekordhøye tall

-De siste tre dagene har rundt 70 sarpinger fått påvist koronasmitte. Mandag var det dagsrekord på 32. Vi må være forberedt på at vi vil kunne se høye tall også de neste dagene, siden symptomene vanligvis ikke kommer før 4-10 dager etter at en blir smittet. De nye strenge tiltakene som ble innført på tirsdag, vil forhåpentligvis føre til at tallene går ned i løpet av de neste par ukene. Men da er vi avhengige av at alle følger reglene og er ekstra forsiktige i tiden fram til etter påske. Vi må fortsette å stå sammen for å slå ned smitten slik at vi ikke mister kontrollen og må innføre enda strengere tiltak, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

I uke 5 ble det tatt 1436 tester i Sarpsborg. Dette ble nesten tredoblet i forrige uke med 3113 tester. Det høye smittetrykket fører også til at antallet anrop på koronatelefonen er tredoblet, fra 1332 samtaler i uke 5 til 3975 i forrige uke. 

Økt bemanning

-En slik tredobling gjør at vi har måttet øke bemanningen både på koronatelefonen, testsenteret og smittesporingen. Likevel klarer vi ikke å unngå at det blir ventetid, både på telefonen og for å få time. Vi håper at innbyggerne forstår at det høye smittetrykket også gir utfordringer for kommunen. Men jeg kan forsikre alle om at kommunens ansatte jobber på spreng for at vi skal komme oss gjennom også denne tredje smittebølgen, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje som samtidig kommer med to gode tips til de som trenger koronatest:

-Bestill testen på nettet. Hvis du må ringe koronatelefonen, så gjør det på ettermiddagen. Da er det minst trafikk.