Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Tiltakene fortsetter

Innhold

Tiltakene fortsetter

24.03.2020

Tiltakene for å redusere spredningen av korona-smitte fortsetter fram til etter påske. -Vi må bare være tålmodige og fortsette dugnaden, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Regjeringen forlenget i dag perioden med krisetiltak for å få redusert spredningen av korona-viruset til å gjelde til og med 13. april. Samtidig skjerpes rådene for nær kontakt med andre:

  • Unngå grupper på mer enn fem personer når du er utendørs
  • Hold minst en meters avstand til andre mennesker når du er utendørs
  • Hold minst to meters avstand til andre mennesker når du er innendørs
    • Unntak gjelder for de som er i familie eller i samme husstand

Sarpsborg kommune forholder seg selvsagt til beslutningene og rådene fra Regjeringen. Det innebærer blant annet fortsatt stengte skoler, barnehager, bibliotek og andre kommunale bygg. Forbudet mot arrangementer og organisert trening fortsetter – det samme gjør besøksforbudet på sykehjemmene. 

-Dette er en nasjonal dugnad og situasjonen i Sarpsborg er lik andre kommuner over hele landet, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje. Han er glad for at helsemyndighetene sier at tiltakene har effekt, men var forberedt på at krisetiltakene ville fortsette.

-Det viktigste nå er liv og helse. Vi vet at tiltakene rammer hardt på mange områder. Næringslivet sliter når samfunnet går på sparebluss. Karantene og stengte skoler og barnehager kan skape utfordringer i mange hjem. Men vi må fortsette denne dugnaden. Vi må stå sammen, tenke på hverandre og hjelpe de som trenger det, sier ordføreren.

Hold deg orientert om korona-situasjonen i Sarpsborg her.