Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>To nye korona-dødsfall

Innhold

To nye korona-dødsfall

19.01.2021

Det er registrert to nye korona-dødsfall i Sarpsborg. Begge døde på Sykehuset Østfold og var eldre innbyggere i risikosonen.

En 85 år gammel person fra Sarpsborg døde på Sykehuset Østfold i går, 18. januar. Vedkommende var beboer på Kruseløkka sykehjem og fikk påvist korona 27. desember. Etter at sykdomstilstanden forverret seg ble pasienten overflyttet til sykehuset 14. januar.

En 87 år gammel person fra Sarpsborg døde på Sykehuset Østfold 8. januar. Sarpsborg kommune har ikke fått automatisk rapport om dette dødsfallet siden vedkommende formelt bodde hjemme og dødsfallet skjedde på sykehuset. Vedkommende var på Kruseløkka sykehjem på korttidsopphold og ble overflyttet til Sykehuset Østfold 29. desember. Deretter ble pasienten flyttet til Helsehuset og tilbake igjen til sykehuset dagen etter.

Med dette er seks personer i Sarpsborg døde av korona i 2021 og totalt 10 siden pandemien startet i mars i fjor. Alle de døde har vært i risikosonen på grunn av høy alder og/eller underliggende sykdommer.

Utbrudd

14 pasienter og 11 ansatte på Kruseløkka sykehjem har fått påvist korona etter et utbrudd som startet 27. desember. Tre av de som er døde etter nyttår var beboere på Kruseløkka sykehjem. I tillegg kommer personen som døde 8. januar og som var på avlastning på Kruseløkka.

-Det høye smittetrykket vi har hatt de siste ukene har ført med seg smitte inn i våre helseinstitusjoner og dessverre rammet de mest sårbare. Kruseløkka sykehjem har blitt ekstra hardt berørt. Når eldre sykehjemsbeboere får korona, er det større risiko for et alvorlig sykdomsforløp og død, forteller direktør helse og velferd Kirsti Skaug.

Vaksineres

På grunn av utbruddet på Kruseløkka sykehjem har pasientene der ikke blitt vaksinert mot korona. Dette er i tråd med anbefalingen fra Folkehelseinstituttet.

-Utbruddet på Kruseløkka sykehjem er nå slått ned. Det er ingen smittede pasienter der og kun én ansatt er fortsatt i isolasjon fram til og med onsdag 20. januar. Derfor har vi bestemt at pasientene på sykehjemmet vil få tilbud om koronavaksine de nærmeste dagene, sier Kirsti Skaug.

-Vi har hatt en forferdelig start på det nye året med seks dødsfall. Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de pårørende og andre etterlatte, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.