Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Vaksineres? Slik gjør du det lettere for deg selv

Innhold

Vaksineres? Slik gjør du det lettere for deg selv

25.03.2021

Vi oppfordrer alle som skal vaksineres mot korona om å bruke helsenorge.no. Det gir fordeler både for deg og kommunen.

Helsenorge.no er det offentlige nettstedet for alle innbyggere i Norge. Der finner du god informasjon om helse, livsstil, sykdom, behandling og rettigheter. Men framfor alt finner du selvbetjeningsløsninger som er veldig nyttige for deg. Du kan blant annet lese hva slags helseinformasjon som finnes om deg, du kan redigere din egen kjernejournal, bytte fastlege, få oversikt over reseptene dine og sjekke vaksinene dine.

-Ta i bruk helsenorge

-Er du en av dem som venter på koronavaksinen, vil vi anbefale deg at du tar i bruk helsenorge.no, om du allerede ikke har gjort det. Det vil gi deg en del fordeler, sier Per Bjørnar Wiig som er prosjektleder for vaksinasjonsprogrammet i Sarpsborg kommune.

Alle voksne norske statsborgere har automatisk tilgang til personlige sider på helsenorge.no. Det eneste du trenger å gjøre, er å logge inn. Vi anbefaler deg at du sjekker at kontaktopplysningene dine er korrekte og at du velger om du vil bli varslet på SMS og/eller mail når det kommer nye beskjeder til deg. Les mer om tjenestene og din personlige profil her

Fordelene

Om du bruker helsenorge.no vil du få en del fordeler når du skal vaksineres mot korona:

  • Raskt varsel om tildelt vaksinasjonstime
  • Mulighet for varsling både på SMS og epost
  • Påminnelser om vaksinasjonstime
  • Oversikt over neste planlagte time for vaksinasjon (ved vaksiner som krever to doser)
  • Mulighet for å bekrefte eller avlyse time
  • Eneste sted du kan sjekke og skrive ut vaksinasjonsbevis
  • Du får oversikt over egne barns helseopplysninger, og kan gi fullmakt til eller få fullmakt fra andre

Alt på ett sted

-For oss i kommunen gir bruk av helsenorge.no en trygghet for at innbyggerne får en kanal som viser planlagte timer og at de blir varslet direkte om eventuelle endringer eller kanselleringer. Jo flere av våre innbyggere som løser dette elektronisk, jo mer kan vi prioritere å bruke tiden vår på innbyggerne som ikke er digitale, sier Per Bjørnar Wiig.

Han understreker at alle over 18 år i Sarpsborg vil få tilbud om koronavaksine, helt uavhengig av om de er digitale og bruker helsenorge.no. Du får uansett beskjed når det er din tur, enten via SMS, brev eller telefon.

Her kan du lese mer om koronavaksinasjonen i Sarpsborg.