Hopp til hovedinnholdet

Sandesundsveien barneskole

>Kunnskapsministeren om Sandesundsveien skole: – Tydelige rutiner som jeg tror andre kan lære av

Innhold

Kunnskapsministeren om Sandesundsveien skole: – Tydelige rutiner som jeg tror andre kan lære av

Publisert: 16.06.2019 Av: sa.no

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner mener Sandesundsveien skole har en gjennomtenkt plan for hvordan barna skal få en best mulig overgang fra barnehagen til skolen.

Torsdag besøkte kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner Østfold. Anledningen for besøket er at regjeringen jobber med en stortingsmelding om tidlig innsats rettet mot barnehagebarn og elever, for å fange opp barn som sliter.

På Sandesundveien skole er de særlig opptatt av overgangen mellom barnehage og skole, og samarbeid mellom SFO og skolen. Allerede på høsten, nesten ett år før barna begynner på skolen, begynner skolen kartlegging av skolestarterne. For barn med omfattende behov starter samarbeid med barnehagen gjerne halvannet år før skolestart. Gjennom vintermånedene er det tett dialog, og skolen besøker barnehagene for å treffe barn og voksne, samt jobber ut mot hjemmene der barna ikke går i barnehage. I mars arrangerer skolen innskriving for foresatte og det er informasjonsmøte for foreldrene. Over tre dager i mai arrangeres det besøksdager. Det er også individuelle avtaler for ekstra besøk for de barna som har behov for ekstra trygghet. Dessuten har Sandesundsveien gjennom flere år bygget opp sitt eget språksenter for nyankomne skolebarn til Sarpsborg.

Jan Tore Sanner møtte elever, foresatte og ansatte som opplever dette i hverdagen på Sandesundsveien skole torsdag. Statsråden mener det er mye å lære av skoler som får det til. Han ble møtt med sang av skolens kor.

– Binde kulturer sammen

Han er imponert over arbeidet som sentrumsskolen legger ned gjennom året. Inntrykket etter besøket er dermed positivt.

– De har en gjennomtenkt plan for hvordan barna skal få en best mulig overgang fra barnehagen til skolen, og når elevene har begynt på skolen, så jobber skolen godt med hvordan elevene skal få mest mulig ut av undervisningen. Flott å se hvordan de bruker sang for å binde kulturer sammen. Elever som trives de mestrer og lærer bedre. Det er tydelig at her er det dyktige lærere og rektorer, og de jobber godt sammen for det beste for elevene sine, sier Sanner.

Han mener gode overganger skaper trygghet, og trygge barn som mestrer hverdagen – ja, de lærer mer på skolen. 

Tydelige rutiner

– Alle elever er forskjellige, og barna trenger ulik oppfølging. Når skolene og SFO sammen med barnehagene og foreldre lager gode overganger kan man komme raskere i gang med undervisningen. Dette er også tidlig innsats i praksis, understreker statsråden.

– På hvilken måte kan andre skoler i Norge lære av Sandesundsveien skole?

Sandesundsveien skole har gode systemer og tydelige rutiner som jeg tror andre kan lære av. De har en god kobling mellom, skolen, SFO og nærmiljøhuset. Det var ikke vanskelig å se at elevene har det godt på Sandesundsveien skole, svarer Jan Tore Sanner.

Rektor ved Sandeundsveien skole, Knut Raknerud Olsen, var selvsagt fornøyd med besøket han fikk på sin skole, torsdag ettermiddag.

– For oss som skole, er det naturligvis stas å få besøk av kunnskapsministeren, sier Raknerud Olsen. 

 

Kilde: sa.no