Hopp til hovedinnholdet

Hornnes og Ullerøy barneskoler

>Skolehverdagen Hornnes

Innhold

Skolehverdagen Hornnes

Publisert: 21.01.2022

På denne siden finner du viktig informasjon om Hornnes barneskole og skolehverdagen vår.

Skoletider

For å se skoletidene trykk HER

Skolerute 2021-2022

Se skoleruta her.

Permisjon fra undervisning

Viktig informasjon om det å søke permisjon fra undervisning:
  • Det skal søkes i Vigilo for all planlagt permisjon, også for planlagt fravær for én - 1 - dag.

  • Permisjon kan bare innvilges for inntil to uker (10 skoledager), når det er forsvarlig i forhold til elevens læringssituasjon.

  • Av hensyn til saksbehandlingstiden må dere søke i god tid - minst en uke før planlagt permisjon.

  • I noen tilfeller kan det være vanskelig å søke om permisjon i god tid, for eksempel ved helsemessige årsaker eller sorgpregede familiebegivenheter som dødsfall og begravelse. Søk likevel på vanlig måte i Vigilo. I tillegg bør skolen varsles direkte på melding i Vigilo, telefon eller e-post. Husk at det ikke må oppgis sensitive opplysninger i melding eller e-post.

  • Av hensyn til elevenes læringssituasjon bør foresatte unngå å søke permisjon fra skolen i perioder med forberedelse til eller gjennomføring av muntlig og skriftlig eksamen, nasjonale prøver, statlige kartleggingsprøver eller andre viktige undervisningsopplegg i skolens regi. Skoleåret består av 190 skoledager og 175 dager til ferier / fritid, og det anbefales at foresatte planlegger turer og annet i perioder elevene har fri.

  • Det gjøres oppmerksom på at søknad om permisjon skal vurderes av skolen, og at det ikke kan påregnes at søknaden nærmest automatisk gir rett til fri.

  • Den opplæringen som eleven mister ved permisjon, har eleven ikke rett til å få erstattet senere.

  • Dersom du har behov for hjelp med utfyllingen, kontakt skolen.

  • Søknadsskjema - permisjon fra skolen

Når elevene begynner i 5. klasse

Når elevene ved de to skolene våre begynner i 5. klasse på Hornnes gjør vi det slik

Skolehelsetjenesten

Skolehelsetjenesten

Ordensreglement og skolemiljø

Reglement for orden og oppførsel i grunnskolen i Sarpsborg - PDF

Se ordens og trivselsreglement for Hornnes og Ullerøy her

Retten til et trygt og godt skolemiljø

Skoleskyss

Mange av dere er avhengig av skolebuss for å komme til skolen.

Her er busstidene for de ulike rutene.

  • Syverstad bussen - Syverstadkrysset kl. 07.40 - Demmene kl. 07.50 - Løkkekrysset 08.02
  • Løkkevika/Grimsøya bussen - Løkkevika kl. 07.40 - Grimsøya kl. 07.55
  • Kvastebybussen - Hansemakerbrua kl. 07.45 - Kvastebyen kl. 07.50
  • Høysandbussen - Høysand  kl. 08.05
  • Åserød - kl. 07.30
  • Stordal - kl. 07.35

Hjemreise

Les mer om skoleskyss her.

Sykling på skoleveien - trygt frem og hjem

Informasjon til foreldre/foresatte ved landets grunnskoler

Nå er det foreldre som avgjør når barna kan begynne å sykle alene til skolen. Skolene kan fortsatt lage anbefalinger om sykling på skoleveien utfra trafikksikkerhetshensyn, i samarbeid med foreldreutvalgene (FAU). Slike anbefalinger kan si noe om alder for når barna kan sykle alene til skolen, og bestemmelser for bruk av sikkerhetsutstyr. Det er vanskelig å sette en fast regel for når det er forsvarlig å la barn sykle alene i trafikken. Dere som foreldre må selv vurdere om skoleveien er tilstrekkelig trygg. I tillegg er det viktig å vurdere barnas modenhet, trafikkforståelse og hvordan de behersker syklingen. Trygg Trafikks generelle anbefaling er at barn bør være 10-12 år før de sykler alene på veier der de må forholde seg til biler og andre kjøretøy. Trygg Trafikks råd og tips: > Sykle mye sammen, inntil du vet at barnet mestrer skoleveien på egen hånd. > Pass på at barna velger den tryggeste veien, ikke nødvendigvis den raskeste. > Bruk sykkelvei, gang- og sykkelvei eller sykkelfelt der dette finnes. > Øv på å krysse veien. Velg steder der oversikten er god. Kryss veien ved å gå av sykkelen og trille den over. > Pass på at sykkelen har påbudt sikkerhetsutstyr som bremser, lys, refleks og ringeklokke. > Husk sykkelhjelm. > Vær en god rollemodell, følg trafikkreglene og ta hensyn til andre trafikanter. > Følg skolens/FAUs anbefalinger.

Det er viktig at alle som sykler bruker hjelm. Vi passer på syklene så godt vi kan, og som regel får de stå i fred. De bringes imidlertid til skolen på eget ansvar. Evt. hærverk eller skader på sykler dekkes ikke av vår forsikring.

Skolemelk og skolefrukt

Ved Hornnes skole kan man få kjøpt tre typer melk hver dag. Vi tilbyr: lettmelk, ekstra lettmelk og ekstra lettmelk m/ kakaosmak (denne er laktoseredusert). Elevene kan også bestille skolefrukt.
Den enkelte foresatte bestiller og betaler melk og/eller frukt for sitt barn via http://www.skolelyst.no og/eller www.skolefrukt.no

Dersom noen ikke har tilgang til Internett, er det bare å komme innom skolen så får dere bruke en av skolens maskiner til å foreta bestillingen.

Trivselsledere

Med Trivselslederprogrammet legger elever på 4.-7.trinn til rette for aktiviteter i friminuttene for alle elever på Hornnes barneskole.

Hornnes barneskole har meldt seg på programmet med Trivselsledere. Trivselsleder, TL, er et program for økt aktivitet og økt trivsel i friminuttene, sfo-tiden og fysisk aktivitetstimer.
Elever på 4.-7. trinn velges til trivselsledere for et halvt år av gangen. Valget består i at elevene gjennom en hemmelig nominasjon sier sin mening om hvem som bør ha vervet, men at læreren avgjør. Trivselslederne sendes på kurs i aktivitets- og trivselsledelse, og de legger til rette for lek først og fremst i storefri. I programmet inngår også utstyrspakker, der elevene vil få tilgang til mer utstyr enn tidligere, til bruk i lek ute.

På Hornnes barneskole er miljøterapeut Håkan Norman koordinatorer for dette opplegget.

Dersom du vil vite mer kan du ta en tur innom trivselsprogrammets egne nettsider.

Fysisk aktivitet

Fra 1. august 2009 har elever på 5.-7. årstrinn rett til jevnlig fysisk aktivitet utenom kroppsøvingsfaget. Formålet er å legge til rette for en mer variert og aktiv skoledag for elevene. Hos oss på Hornnes barneskole har 5. , 6. og 7. trinn fått en time hver i uka. Målet med timene er at elevene skal være i fysisk aktivitet utenom gymfaget. Timene skal ikke gi opplæring i fag, men være preget av lek og deltagerstyring. Det er ingen kunnskaps- eller kompetanse-mål knyttet til timene, men det forutsettes at elevene får råd, veiledning og tilbakemeldinger. Hensikten er å ha lystbetonte timer, der elevene opplever gleden av å være i fysisk aktivitet.

Nasjonale prøver og kartleggingsprøver

På 5. trinn avholdes det hvert år nasjonale prøver i engelsk, lesing og regning.

Nasjonale prøver tester grunnlegende ferdigheter i hennhold til trinnet.

På 1. 2. og 3. trinn er det kartleggingsprøver i leseferdighet og regning. På 4. trinn kartlegges digitale ferdigheter. Prøvene danner grunnlaget for en vurdering av elevens ståsted og videre behov. På utviklingssamtaler informeres det om prøvene og resultater.

Bibliotek

Skolebiblioteket på Hornnes barneskole bruker det elektroniske biblioteksystemet Mikromarc. Alle våre bøker er blitt registrert med egen strekkode, og alle elever må ha lånekort med strekkode for å låne bøker. Det er det samme kortet som utstedes og brukes av hovedbiblioteket i Sarpsborg og biblioteket i Skjeberg.

På skolen har vi tatt kopier av elevenes kort, og er ikke avhengige av at elevene husker å ta med kortet ved boklån på skolen.

HUSK! Hvis kortet ditt blir borte, må du kjøpe et nytt på biblioteket i Sarpsborg eller Skjeberg. Det koster 15 kroner. Det er også viktig at du tar det nye kortet med til skolen, slik at vi får tatt en kopi til skolebiblioteket.

På skolebiblioteket har vi ca. 3000 bøker. Det er alt fra enkle billedbøker til ungdomsbøker og aktuelle faktabøker. Vi har også en del tegneserier som kan leses ved bibliotekbesøk.

Lånereglement

- Elevene kan låne to bøker om gangen.

- Bøker som blir borte eller ødelegges må erstattes.

- Stell pent med bøkene våre!

Vi tar gjerne imot gaver hvis noen har tegneserier eller annet passende lesestoff til overs!

Elise Victoria Strand Lien
Bibliotekansvarlig