Hopp til hovedinnholdet

Lande barneskole

>First Lego League 2022

Innhold

First Lego League 2022

Publisert: 14.11.2022

20 7. klassinger fra Lande barneskole gjjorde en strålende innsats på årets Lego League, hvor oppdraget var "SUPERPOWERED!"

Løsninger for en bedre energifremtid? Det var blant utfordringen elevene skulle finne svar på i årets konkurranse. Konkurransen fant sted på Inspiria og Quality 13. november, og Lande barneskole stilte med to lag; et jentelag og et guttelag (demokratisk valgt 😉).

Alle elevene hadde lagt ned stor innsats gjennom flere uker i forkant - og på mange områder: Fra å tenke kreativt, kontakte fagfolk for å lære mer om energiløsninger og muligheter, finne sponsorer, lage presentasjoner, programmere roboter, og mye mer. Og alt skulle gjøres med fokus på gitte kjerneverdier:

  • Oppdagelse: Utforske ny kunnskap og ideer
  • Innovasjon: Bruke kreativitet og utholdenhet for å løse problemer
  • Innvirkning: Bruke lærdom for å forbedre verden
  • Inkludering: Respektere hverandre og omfavne ulikheter
  • Lagarbeid: Man er sterkere når man jobber sammen
  • Moro: Det skal være gøy!

Jentegruppa kom fram til forslag om å bruke spinningsykler for å produsere strøm til badstuene på Sats, mens gutta tok for seg kommunens bærekraftsrapport fram mot 2030, og foreslo at kommunen kunne kjøpe inn treningsapparater som produserer strøm. for redusere energikostnader, både på skolenivå, og i kommunen forøvrig.

Ingen av lagene kom helt til topps, men jentene endte på en god 2. plass i prosjektkonkurransen. Guttene var få poeng fra å komme seg videre til seminfinalen i robotoppdraget. 

Stor applaus til alle for innsatsen, ikke minst til lærer Hege Pehrsen, som har holdt i trådene hele veien.

Lande elever Lego League 2022
Elever fra Lande skole viser fram plakat for årets Lego League