Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>3000 flere får vaksine før jul

Innhold

3000 flere får vaksine før jul

Publisert: 07.12.2021

En gledelig førjulsnyhet: Nå får 3000 flere sarpinger tilbud om tredje dose koronavaksine før jul. Det skjer etter at regjeringen har kuttet ned intervallet siden andre dose.

-Vi har igjen kastet oss rundt etter at beskjeden kom fra regjeringen i går. Vi er glad for at vi nå kan tilby hele 9000 sarpinger tredje dose før jul, sier kommuneoverlege Tony Elvegaard.

Fra før er det klart at 6000 sarpinger får tilbud om vaksine før jul. 

I tillegg kommer nå 3000 sarpinger som er 45-64 år og som fikk sin andre dose for mellom fem og seks måneder siden. I løpet av denne uka får disse innkalling til tredje dose torsdag 16. eller fredag 17. desember. Vaksinasjonen vil foregå på Quality hotell mellom klokka 08.30 og 15.00. Alle vil få innkalling til time via SMS og det er derfor ikke nødvendig å ringe kommunen for å spørre om time.

-En slik oppfriskningsdose vil gi ekstra god beskyttelse, noe som vil være en fordel i den usikre smittesituasjonen vi er i. Vi forstår at dette kommer brått på enkelte, men oppfordrer likevel alle til å takke ja til timen de blir tilbudt. Vi kan i utgangspunktet ikke gi nye timer før jul, sier kommuneoverlegen.

Grunnet noen tekniske utfordringer opplever kommunen at:

  • noen få har fått innkalling til dose 3, selv om de nylig har fått dose 3. Vi beklager dette, og ber folk se bort ifra en slik ekstra innkalling
  • noen vil kunne få SMS-beskjed om oppmøte på Valaskjold den 16. og 17. desember. På grunn av de siste endringene skjer vaksinasjonen disse dagene på Quality hotell

På denne siden får du alltid oppdatert informasjon om vaksinasjonen før jul.